Okullarda Deprem Tatbikatı Yapıldı.
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Her yıl 1-7 Mart arası, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla "Deprem Haftası" olarak anılmaktadır.

1-7 Mart Deprem Haftası'nda her yıl okullarda personel tahliye tatbikatı, tatbikatta personel ve öğrencilere can ve mal kaybının en aza indirilmesi için alınan/alınacak tedbirler ile deprem ve yangın konularında bilgilendirmeler yapılarak okul ve dersliklerin planlı bir şekilde boşaltılarak, önceden belirlenen acil toplanma bölgelerinde toplanılması ve sürecin değerlendirilmesi yapılmaktadır.

Bu yıl da 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında tüm okullarda "Deprem Tahliye Tatbikatı "yapılarak depremden önce, sırasında ve sonrasında yapılacaklar hususunda farkındalık oluşturuldu. Güvenli toplanma alanlarında toplanılarak öğrencilere ve personele depremin oluşumu ile ilgili bilgiler verildi.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri Okullarda Deprem Tatbikatı Yapıldı. Okullarda Deprem Tatbikatı Yapıldı.
Yorumlar (0)