Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1962’den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama gündür.

1961'de 212 sayılı Fikir İşçileri Kanunu'nun yürürlüğe girdiği 10 Ocak günü, 1962-1971 arasında "Çalışan gazeteciler bayramı" adıyla kutlanmış; 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı "Çalışan gazeteciler günü" olarak değiştirilmiştir.

Bu cümlelerden yola çıkarak işimizi layıkıyla yapıp, tüm kamuoyunun sorunlarını dile getirmek ve çözüm bulma gayreti içerisinde koşuşturmaya çalışıyoruz. Bunu, tüm samimiyetimiz ve elimizden gelen gayreti sarf ederek yapıyoruz. Sıfır hata ile yapmak için yeri geldiğinde gecemizi gündüzümüze katarak "Gazetecilik" mesleğini, yeri geldiğinde oldukça zor şartlar altında icra etmeye çalışıyoruz. Bu yolda, aslında çok fazla beklentimiz de yok. Tek beklentimiz; her insanın, yaptığı iş için beklediği "SAYGI"dır. Bu anlamda, tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, günümüzü hatırlayarak iyi dileklerini ileten herkese teşekkürlerimizi sunarız.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)