Milletimizin Başı Sağolsun..!
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırıda 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını bildirdi.

Operasyonda 7 teröristin de etkisiz hale getirildiği açıklandı.

ŞEHİT EVLERİNE ATEŞ DÜŞTÜ

ZONGULDAK: Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı’nın şahadet haberi babaocağına ulaştı. Şehidin acı haberi, Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde yaşayan eşi Seda Yazıcı, annesi Miyase ve kardeşlerine İlçe Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Esat Can Öztürk tarafından verildi. Şehit Yazıcı´nın 11 kardeşten 9´uncusu olduğu öğrenilirken, 4 ay önce evlendiği ve eşinin 3 aylık hamile olduğu belirtildi. Şehidin cenazesinin memleketi Gümüşhane´nin Şiran ilçesi Telme köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

MALATYA: Irak’ın kuzeyindeki üsse PKK’lı teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen 3 askerden biri olan Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın’ın (22) acı haberi Malatya’nın Battalgazi ilçesinde yaşayan aileye ulaştı. İlçe Kaymakamı Erkan Savar, Alacakapı Mahallesinde bulunan aileye acı haberi ulaştırırken şehidin anne ve babasının Umre için Mekke’de oldukları öğrenildi. Şehidin cenazesi Malatya’nın Battalgazi ilçesinde defnedilecek.

TOKAT: Saldırıda şehit düşen Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyü nüfusuna kayıtlı olan Sözleşmeli Piyade Er Yasin Karaca’nın şehadet haberi baba ocağına ulaştı.Şehidin şehadet haberini babası Ahmet Karaca ve annesi Zahide Karaca’ya Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Almus Kaymakamı Emre Çömen, Almus Belediye Başkanı Bekir Özer, Tokat İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sabri Küyük verdi. Ş Şehidin evli olmadığı ve 7 kardeşi olduğu öğrenildi.

DENİZLİ: Şehit Piyade Uzman Çavuş Serinkan’ın şehadet haberi askeri yetkililer tarafından Tavas ilçesi Yorga Mahallesinde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Şehit Serinkan’ın ağabeyi Hüseyin Serinkan’ın da 2016 yılında Suriye El-Bab bölgesinde meydana gelen bir çatışmada yaralanarak gazi olduğu öğrenildi.

İZMİR: Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Teğmen Ramazan Günay’ın (24) İzmir’deki ailesine şehadet haberi verildi. Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı şehit Günay’ın Buca ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan annesi Firdevs ve babası Ahmet Günay’a acı haberi yetkililer verdi. Şehit Günay’ın cenazesinin memleketi Afyonkarahisar’da toprağa verilmesinin planlandığı öğrenildi.

SİNOP: Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu’nun şehadet haberi, Sinop’un Boyabat ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Evli ve iki çocuk babası Erenoğlu’nun Yeşilyurt köyündeki babaevine gelen askeri ve mülki yetkililer, aileye şehadet haberini iletti. Bu arada şehit Erenoğlu’nun geçen yıl Pençe-Kilit Operasyonu’nda yaralandığı ve tedavisinin ardından tekrar görevine döndüğü öğrenildi.

Haber Merkezi

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)