İpsala Gençlik Merkezi ve Yatılı Hafızlık Kuran Kursu İnşaatı Devam Ediyor.
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Bozkurt mahallesinde yapımına başlanan İpsala Gençlik Merkezi ve yatılı hafızlık kuran kursu inşaatı devam ediyor.

Yapılacak Kuran Kursu’nun İçerisinde hafızların eğitim göreceği sınıflar, Mescit, yemekhane, yatakhane, spor salonu, konferans salonu, lojman, gençlik merkezi, 4-6 yaş kuran eğitimi, idari odalar bulunacak.

İpsala ilçe Müftüsü Ahmet Bayraktar, “Tamamlandığında öğrencilerimizin yatılı olarak barınma ihtiyacını karşılayacak olan kurs binası, öğrenciler için Kur’an-ı Kerim-i yüzünden okuma ve ezberleme ile dini ilimlerin tahsil edildiği bir merkez olacaktır. Şu an bölgemizde Hafızlık Kur'an Kursu olmadığından dolayı başka illere gitmek zorunda kalan hafızlık öğrencimiz mevcut. Kurs binasının tamamlanması ile bölgemizdeki bu ihtiyacı büyük ölçüde karşılayacak ve çocuklarımızın uzak diyarlara gitmeden kendi memleketlerinde hafızlık yapmalarının önü açılmış olacaktır.”

"Kurs, bir an önce bitirilip hizmete açılması durumunda İpsala ilçesiyle beraber bölgemizin manevi iklimine büyük katkı verecektir. Zira burada, İslami bilince sahip, güzel ahlakla ahlaklanmış, helal – haram bilinciyle donatılmış çevresine ışık saçan ilim irfanla dolu evlatlarımız yetişecektir. Bunun için kursun bir an önce bitirilmesi önem arz etmektedir. Bütün hayrı hizmetlerde olduğu gibi yine hayır sever vatandaşların desteğine ihtiyaç duymaktayız. Vatandaşlarımızın geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızdan bunu esirgemeyeceklerine canı gönülden inanıyoruz. ”dedi.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri İpsala Gençlik Merkezi ve Yatılı Hafızlık Kuran Kursu İnşaatı Devam Ediyor. İpsala Gençlik Merkezi ve Yatılı Hafızlık Kuran Kursu İnşaatı Devam Ediyor.
Yorumlar (0)