İpsala’dan Yardım Seferberliği!
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde meydana depremin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu.

 İpsala Kaymakamlığı öncülüğünde AFAD Edirne İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen yardım kampanyasına İpsala, 6 tır yardım toplayarak destek verdi.

İpsala merkez, belde ve köylerinden gelen yardımlar İpsala Kapalı spor salonunda toplanarak görevliler tarafından paketlendi ve tırlara yüklendi.

İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, ilk gün 4 tırı bölgeye sevk ettiklerini, ikinci gün iki tır olmak üzere 6 tır yardım topladıklarını belirterek “Kampanyamızın 3 gününde de toplanan yardımları bölgeye sevk edeceğiz. Kampanya boyunca katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Acılarımızın bir an önce sarılması için elimizden geleni yapacağız “dedi.

 Gönüllüler yola çıktı

 Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde meydana depremin ardından kepçe operatör belgesi olan gönüllüler bölgeye gitmek üzere harekete geçti. Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde hizmet veren gönüllüler belgeleri ile birlikte deprem bölgesine gittiler.

Bazı firmalar ise ekipmanlarını bölgeye gönderdi.

 Belediyenin çalışmaları

 İpsala Belediyesi Deprem Bölgesine bir TIR Yardım Malzemesi ve Belediye çalışanlarından oluşan 10 kişilik yardım ekibi yollarken, giyimden, gıdaya, battaniyelerden ısıtıcılara kadar birçok depremzedenin ihtiyacını karşılayacak olan yardım malzemelerinin arasında yüzlerce kefenin olması da dikkat çekti.

Kefenleri gören İpsalalı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamazken, İpsala Bozkurt Mahallesi Gökçetepe Camisi İmamı Fatih Şahin tarafından kesilen kefenler paketlenerek deprem bölgesine gönderildi.

Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye verdiği öğüt olan “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözüne atıfta bulunarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın… Belediyemizin organizasyonunda gönlü güzel İpsalalıhemşehrilerimin destekleriyle Yardım TIR’ımızı ve beraberinde çalışma arkadaşlarımızdan oluşan Gönüllü Teknik ekibimizi deprem bölgesine gönderiyoruz. Gün paylaşma, bütün imkânlarımızı depremzedelerimiz için seferber etme günüdür. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm İpsala Halkımıza yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Allah, sizlerden razı olsun.” dedi.

 Ünsal, Belediyenin cenaze aracının da Hatay’a, gönderildiğini açıkladı.

 Ticaret borsası ısıtıcı takviyesi yaptı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde meydana depremin ardından başlatılan yardım kampanyalarına İpsala Ticaret Borsası ısıtıcı ile birlikte 1 tır yardımı topladı.

İpsala Ticaret Borsası Başkanı Necmi Sezer, ”Deprem bölgelerinde etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırmak üzere ilk etapta 1.000 adetin üzerinde ısıtıcıyı İpsala Ticaret Borsası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Keşan Ticaret Borsası olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’mizin Koordinasyonunda gönderdik.

Sezer, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin koordinasyonunda deprem bölgesine teslim edilmek üzere Borsamız, Keşan TSO ve Keşan Ticaret Borsası işbirliğinde hazırladığımız Yardım Tırımızı gönderdik.

Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere ısıtıcı ve gıda yardımlarımızı yolladık.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz“dedi.

Yardımlar dün de gün boyunca devam etti.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri İpsala’dan Yardım Seferberliği! İpsala’dan Yardım Seferberliği! İpsala’dan Yardım Seferberliği! İpsala’dan Yardım Seferberliği! İpsala’dan Yardım Seferberliği! İpsala’dan Yardım Seferberliği! İpsala’dan Yardım Seferberliği!
Yorumlar (0)