Havaların Kurak Gitmesi Üreticiyi Korkutuyor
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar yaptığı açıklamada; mevsim itibariyle, havaların kurak gitmesinin üreticiyi korkuttuğunu belirterek, “İnşallah biran önce yağışlar yaşanır ve üreticiler olarak, korkumuzu yenmiş oluruz.” dedi.

ÇELTİK TARIMINI SÜRDÜREBİLMESİ İÇİN SUYA İHTİYACIMIZ VAR ”
 
Üreticiler olarak, en büyük sorunun havaların kurak gitmesi olduğunu belirten Balcılar, “Üreticiler olarak, çeltik tarımını sürdürebilmemiz için suya ihtiyacımız var. Su olursa çeltik üretimi yapılabilir, yoksa hiçbir şey yapamayız. Sadece Sultanköy Barajı ya da Hamzadere Barajı’nı doldurmakla iş bitmiyor. Su kaynaklarının iyi olması için Bulgaristan’da da, yağışların olması gerekiyor.
 
Çünkü yazın kömür yıkanıyor, elektrik enerjisi üretiliyor ve oradan buraya su kaynağı sağlanıyor. Bulgaristan’da, kar ve kış yok. Türkiye’de de, yağmur bile yok. Havaların kurak gitmesi biz, üreticileri korkutuyor. Bizim en büyük korkumuz sudur. İnşallah zaman içerisinde yağışlar yaşanır ve bu korkumuzu yenmiş oluruz.” dedi.
 
“DESTEK FİYATLARINDA HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK YOK ”
 
“Çeltikte verilen destekler hakkında düşünceniz nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Sedat Balcılar, sözlerini şöyle tamamladı: “Verilen destek yine 10 kuruştur. Tarım ve Orman Bakanımızın, Edirne ziyaretinde konuyu kendisine ilettim. Bakanımız, mazot ve gübrede gerekenin yapıldığını bizlerle paylaştı. Üreticiye verilen 10 kuruşun fark ödemesi olduğunu söyledi.
 
Çeltikte, fiyat açıklandığını ve bunun altında bir fiyata satıldığı görülürse, fark ödemelerini artırmayı düşünebileceklerini bakanımızım bizlere söyledi. Ama ürünün fiyatı, TMO’nun açıkladığı rakamın üzerindeyse, fark ödemesi talep edilmemesi gerektiği dile getirildi. Kısacası, bu yılda yine 10 kuruş destek verilmeye devam edecek. Fiyatta herhangi bir değişiklik yok.” (Haber: Deniz Çil Gündemsaros)
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)

Çok Okunanlar