Okullarda ‘Ramak Kala Olay’ Bilgilendirmesi
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala’da bulunan okullarda İş Sağlığı ve Güvenliği önlemleri kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ramazan Avcı tarafından İpsala Anadolu Lisesi öğrencilerine ‘Ramak Kala Olay’ hakkında bilgilendirme yapıldı.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, sadece işyerleri için değil okullar için de yeni hükümler içeriyor. İşveren sıfatıyla okul müdürleri, çalışan ve hizmet veren sıfatıyla öğretmenler kanun ve yönetmeliklerindeki hususları uygulamakla zorunludur. İş sağlığı ve güvenliği ISG uygulamalarının okullar açısından yeni bir iş yükü oluşturmakla birlikte sağlık-güvenlik boyutunu ön plana çıkartacağı anlaşılıyor.

Ramak kala olay, İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğinde; işyerinde meydana gelen; çalışan, işyeri ya da iş ekipmanını zarara uğratma potansiyeli olduğu halde zarara uğratmayan olay olarak tanımlanmıştır.

Yönetmeliğin “Tehlikelerin tanımlanması” başlıklı 8 inci maddesinde; tehlikeler tanımlanırken çalışma ortamı, çalışanlar ve işyerine ilişkin ilgisine göre asgari olarak toplanması gereken bilgiler sayılmış, olup bunlardan biri de “ramak kala olay kayıtları” dır. Dolayısıyla işyerinde meydana gelen ve ramak kala olay tanımına giren olayların kayıtlarının tutulması gerekmektedir.

Yönetmeliğin “Risk değerlendirmesinin yenilenmesi” başlıklı 12 nci maddesinde de risk değerlendirmesinin yenilenmesi gereken durumlar sayılmış olup, buna göre işyerinde ramak kala olay meydana gelmesi halinde, ortaya çıkabilecek yeni risklerin, işyerinin tamamını veya bir bölümünü etkiliyor olması göz önünde bulundurularak risk değerlendirmesinin tamamen veya kısmen yenilenmesi gerekmektedir.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri Okullarda ‘Ramak Kala Olay’ Bilgilendirmesi Okullarda ‘Ramak Kala Olay’ Bilgilendirmesi Okullarda ‘Ramak Kala Olay’ Bilgilendirmesi Okullarda ‘Ramak Kala Olay’ Bilgilendirmesi
Yorumlar (0)

Çok Okunanlar