ÇKS Kayıtlarınızı Yaptırın!
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada; ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) başvurularının 31 Aralık 2022 tarihine kadar yapılması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi: “Bakanlığımızca yürütülmekte olan ÇKS iş ve işlemleri, 27 Mayıs 2014 tarihli ve 29012 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ÇKS Yönetmeliği hükümleri kapsamında gerçekleştirilmektedir.

Güncel ÇKS Yönetmeliğinin 6’ncı maddesinin 2’nci fıkrasında ÇKS başvuruları ile ilgili olarak; ‘Üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları bir önceki yılın 1 Eylül tarihinde başlar ve 31 Aralık tarihinde sona erer’ hükmü gereği, 2023 yılı ÇKS başvuruları 31 Aralık 2022 tarihinde sonlanacaktır. Yönetmelikte yapılan değişikliğin 2023 üretim yılında hayata geçirilecek olması ve başvuru süresinin 4 aya düşürülmüş olmasından dolayı çiftçilerin haberdar olmama ihtimalleri göz önünde bulundurularak; Bakanlığımıza ait tüm resmi kanallar üzerinden, müdürlüğümüzce, müdürlüğümüze ait sosyal medya hesaplarından ve ayrıca muhtarlıklar ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları ve basın yayın organlarından yapılmakta olan duyuru ve açıklamalarla, olası üretici mağduriyetlerinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Bu kapsamda, 31 Aralık 2022 tarihine kadar çiftçilerimizin ÇKS başvurularını yapmaları için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze gerekli başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Önceki yıllarda ÇKS kaydı bulunan üreticilerimiz için e-devlet kapısı üzerinden de başvuru imkânı bulunmakta olup, ilgili tarih sonlanıncaya kadar üreticilerimizin müdürlüğümüze bizzat başvurarak ya da e-devlet kapısı üzerinden ÇKS başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Tüm çiftçilerimize önemle duyurulur.” (Haber Merkezi)

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)

Çok Okunanlar