Sıtmaya Karşı Mücadele Devam Ediyor.
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Toplum Sağlığı Merkezi tarafından parazit taşıyan anofel cinsi dişi sivrisineklerin beslenmeleri esnasında insana bulaştırdıkları Plasmodium cinsi parazitlerin kan hücrelerini enfekte etmesiyle gelişen bir enfeksiyon hastalığı olan sıtmaya karşı mü

İpsala Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yapılan duyuruda ”Sıtma, parazit taşıyan anofel cinsi dişi sivrisineklerin beslenmeleri esnasında insana bulaştırdıkları Plasmodium cinsi parazitlerin kan hücrelerini enfekte etmesiyle gelişen bir enfeksiyon hastalığıdır. Sıtma, geçmişte ülkemizde yaygın görülen bir hastalık iken Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen başarılı çalışmalar neticesinde yerli sıtma bulaşı sona erdirilmiş olup hastalığın ülkemizde tekrar görülmemesi adına çeşitli önlem çalışmaları yürütülmeye devam etmektedir.

Bu kapsamda kış sezonu boyunca İpsala Toplum Sağlığı Merkezi Sıtma Savaş Biriminde görevli sürekli işçilerimiz Erhan Kaban, Tolga Yüksel, Uğur Fidan, Deniz Tunç ve Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Durmuş Kıyakoğlu tarafından Edirne Valiliği ve Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenmiş olan rota çerçevesinde Keşan, İpsala ve Enez köyleri ziyaret edilip köy sınırları içerisindeki kişiye ait ahır, ambar, depo; halk tarafından ortak kullanılan cami, tuvaletler ile boş köy okulları hafta içi mesai saatleri içerisinde ilaçlanmaktadır.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri S?tmaya Kar?? Mücadele Devam Ediyor. S?tmaya Kar?? Mücadele Devam Ediyor. S?tmaya Kar?? Mücadele Devam Ediyor. Sıtmaya Karşı Mücadele Devam Ediyor.
Yorumlar (0)