Çeltikte Fiyat Ayarı!
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hasadı devam eden çeltikte alım fiyatının ton başına 1000 lira arttırıldığını duyurdu...

İpsala'da düzenlenen 'Çeltik Hasadı' etkinliğine telefon bağlantısıyla katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Gelişen piyasa koşullarını dikkate TMO'nun çeltik fiyatlarını her bir çeşit için ton başına 1000 TL arttırıyoruz.

Bu fiyat farkından bugüne kadar TMO'ya ürün teslim eden üreticilerimiz de faydalandırılacaktır" dedi... 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hasadı devam eden çeltikte alım fiyatının ton başına 1000 lira arttırıldığını duyurdu.Edirne Valiliği tarafından Edirne'nin İpsala ilçesi Yenikarpuzlu beldesinde Çeltik Hasat etkinliği düzenlendi. Çeltiğin anavatanında gerçekleştirilen etkinliğe Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ile çok sayıda üretici katıldı. Etkinliğe telefonla bağlanan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 13 Eylül'de TMO'nun açıkladığı çeltik alım fiyatlarının ton başına 1000 lira arttırıldığını duyurdu. 

Çeltik Hasat Etkinliğine Valİ H.Kürşat Kırbıyık ile birlikte Toprak Mahsülleri Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş, Oda ve Borsa Başkanları, Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, üreticiler, Sanayiciler ve halk katıldı.

Etkinliğe telefon ile bağlanan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi çeltik üreticilerine TMO alımlarında ton başına 1000 TL fiyat artışı yapıldığının müjdesini verdi.

Çiftçilere müjde vermek istediğini belirten Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, şunları kaydetti: "Gelişen piyasa koşullarını dikkate alarak çeltik fiyatlarını her çeşit için ton başına 1000 lira artırıyoruz. Buna göre TMO alım fiyatları, baldo çeşit için 16 bin liraya, Osmancık çeşit için 14 bin 500 liraya, luna çeşit için 13 bin 500 liraya yükseltilmiştir. Bu fiyat farkından bugüne kadar TMO'ya ürün teslim eden üreticilerimiz de faydalanacaktır. Güncellenen alım fiyatlarımızın tüm çeltik üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun." Dedi.

Ardından İl Valisi H. Kürşat Kırbıyık açılış konuşmasında şu ifadeleri kaydet:

“ İpsala'da, Yeni Karpuzlu'da çeltik hasadı münasebetiyle sizlerle bir arada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, sizleri sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlayarak sözlerime başlamak istiyorum.

Türkiye'deki çeltiğin neredeyse yarısını üreten bir şehirde, Edirne'deyiz. Yine bu çeltiğin neredeyse dörtte birini üreten bir ilçede, %25 civarında bir üretim payıyla İpsala'dayız. Tarımsal üretime son derece önem veriyoruz. Yaşadığımız konjonktürde, dünyadaki gelişmeler bize şunu gösterdi. Tarımsal üretim artık ülkelerin bir milli güvenlik konusu, stratejik bir konudur. Sadece bir besin ya da gıda zincirinden oluşmuyor. Yaşadığımız pandemi dönemi bunu gösterdi, çevremizde yaşanan savaşlar bunu gösterdi. Bir gıda ürünü üretebilmek ya da kendi kendine o anlamda yetebilmenin ne kadar önemli olduğunu bu tedarik zincirinin bozulmadan kendi imkânlarınızla bu süreci yönetmenin ne kadar önemli olduğunu hep birlikte gördük. Tüm dünya pandemi döneminde çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Ama Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bir gün dahi gıda konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bir öbür tarafında da üretiminde de sorun yaşamadık. Çok ciddi pandemide tedbirler uygulandı. Sokağa çıkma kısıtlamalarına kadar ulaşım kısıtlamalarına kadar ama tarımsal üretimden asla taviz verilmedi. Pandemi döneminde de tarımsal üretimin sürdürülebilirliği kesintisiz bir şekilde sağlanmış oldu. Tabii bu noktada siz değerli, kıymetli çiftçilerimizin ortaya koymuş olduğu emek, gayret. Çaba hakikaten her türlü takdirin üzerinde bu noktada hepinizden Allah razı olsun. Çok önemli bir çaba sürdürüyorsunuz, gayret ortaya koyuyorsunuz. Üretmeye devam ediyorsunuz. Tabii çiftçiliğin kendi doğası içerisinde belirli riskleri var. Bunu zaman zaman yaşıyoruz. Kimi sezon iklim etkiliyor, kimi sezon hastalıklarla mücadelede belirli olumsuzluklar yaşıyoruz. Ama yine de şükürler olsun bu sene üretim sezonunun iyi geçtiğini değerlendiriyoruz. Hastalıkların etkisi muhakkak olmuştur. Ama büyük oranda rekolteyi koruyoruz. İklim itibariyle çok büyük bir sorun yaşamadık. Tarımda biliyorsunuz karlılığı etkileyen iki hususu biri üretim miktarı öbürü fiyat. Allah'a şükürler olsun üretim miktarı güzel gözüküyor. İlk gelen hasat sonuçlarından bu zaten ortaya konulmuş durumda. Fiyat da beklentileri karşılayacak ölçüdeydi. Sayın Tarım Bakanımızın biraz önce verdiği müjdeyle birlikte daha da iyi bir noktaya taşınmış oldu. Ben tüm çiftçilerimize hayırlı kazançlar diliyorum. Zor bir iş gerçekleştiriyorlar. Ülkemiz için, devletimiz için, milletimiz için zor bir yükün altındalar. Bu yükü hep birlikte paylaşacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah çiftçimizin, tarım sektörümüzün yanında olmaya devam edeceğiz. Daha güzel bir dönemi, daha güzel bir süreci hep birlikte idrak edeceğiz.

Tabii bu noktada özellikle tarıma verilen çiftçiye verilen desteklerden dolayı başta Tarım Bakanımıza, Tarım Bakanlığımızın buradaki yetkililerine, temsilcilerine ve Toprak Mahsulleri Ofisine teşekkür ediyorum. Bölgemizde de önemli çalışmalara imza atıyorlar. Ben huzurlarınızda başta Genel Müdürümüz olmak üzere TMO teşkilatına ve şahsına teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize. Teşekkür ediyorum. Allah hayırlı, bereketli bir sezonu ve bundan sonraki sezonları geçirmeyi nasip etsin “ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali H. Kürşat Kırbıyık ve TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal İpsala ovasında çeltik kurutma tesislerini ziyaret ettikten sonra biçerdövere binerek çeltik hasadı yaptılar.

Vali H. Kürşat Kırbıyık TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ile birlikte İpsala programının son kısmında tıbbi sülük üretimi yapan tesis ile çeltik işleme tesislerini ve Esetçe beldesini  ziyaret etti.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri Çeltikte Fiyat Ayar?! Çeltikte Fiyat Ayar?! Çeltikte Fiyat Ayar?! Çeltikte Fiyat Ayar?!
Yorumlar (0)