İpsala’da Değişim Sürüyor…..
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Mehmet Yaradılmış yazdı....

“Türkiye’nin Avrupa’ya açılan Kapısı” ”çeltik ambarı” ve” pirincin başkenti” unvanları ile tanınan Serhat ilçe İpsala 2014-2015 ve 2016 yıllarını altyapı çalışmaları ile geçirdi.

“Biz Buraya 5 Yıllığına Gelmedik” diyerek çalışmalarını sürdüren İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman kanalizasyon, içmesuyu çalışmalarını tamamladı. Doğalgaz da ise çalışmaların yüzde 80’i bitmiş durumda. Bu çalışmalar yüzünden bozulan yolların bakım, onarım ve asfalt çalışmaları devam etmekte ve İpsala yeni bir çehreye bürünmektedir.

300 kapasiteli öğrenci yurdu ile henüz bitirilemeyen Devlet Hastanesinin bu yıl hizmete girmesi planlanmaktadır. Bayrambey mahallesine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından yaptırılan Rabia Kadıoğlu Camii, ara yolların açılması, bataklığın kurutulması sonucu kazandırılan ve çevre ilçelerde bulunmayan fuar alanı, hayvancılığı teşvik etmek amacıyla yapılan modern ahırlar, Kapucu mahallesindeki 3 katlı İlçe Sağlık Müdürlüğü binası ve fuar alanındaki  yazlık düğün salonu bu dönemde hizmete girmiştir.

Projesi önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, tarafından çizdirilen ve Belediye Başkanı Mehmet Kerman tarafından devam ettirilen Kapalı Pazar yeri projesi bitirilmiş ve halkımızın hizmetine sunulmuştur.
171 TOKİ konutunun yapılması ise Belediye Başkanı Mehmet Kerman’ın işi takip etmesinin bir sonucudur.171 konut bittiğinde ve özel sektörün de devreye girmesi ile ilçedeki konut açığı kapanmış olacaktır.
SGK’nın açılarak İpsala ve Enezlilere hizmet vermeye başlaması ayrı bir önem arz etmektedir. Küçük bir Genel Sağlık Sigortası işi için Keşan’a gidip gelen vatandaş bu dertten kurtulmuştur. Hiç kimse bu hizmeti küçük görmemelidir. Bence geç kalmış önemli bir hizmettir.

Yılan hikâyesine dönen Sanayi sitesi için artık sorun kalmamış, proje aşamasına geçilmiş ve hafriyat çalışmalarına başlanmıştır.
Bu ara da Ticaret Borsası’nın depo ve hizmet binası inşaatı hızla devam etmektedir. Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan Atatürk okulunun yer konusu çözülmüş ve inşaatı hızla devam etmektedir.
İpsala tarihinde alamadığı hizmeti AK Parti iktidarının gücü ile almıştır. İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, “Allah'ım bana İpsala için hayallerimi gerçekleştirme fırsatı verdiğin için sana binlerce kez şükürler olsun diyerek niyaz ediyorum" demektedir.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)