Keşan TSO Saros’da Memnuniyet Anketi Yaptı.
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Keşan TSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası) tarafından gerçekleştirilen Turizm Değerlendirme Anketi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu şunları kaydetti;

Keşan TSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası) tarafından gerçekleştirilen Turizm Değerlendirme Anketi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu şunları kaydetti;

“Dünya’nın kendi kendini temizleyebilen Körfezlerinden biri olan Saros Körfezi son yıllarda yoğun sorunlar yaşıyor.

Sorunları ile birlikte büyüyen Saros Körfezi, yaz sezonunda günlük yaklaşık 300 Bin nüfusa erişiyor.

70 Km’lik sahil şeridine sahip olan Saros Körfezi, 30 Bin ev ve 2 Bin işletmesiyle misafirlerine hizmet veriyor.

Toplam yatak sayısında 2 Bin’i geçmeyen Saros Körfezi’nde Otel ve Pansiyonların yetersizliği ev kiralama talebini arttırıyor.

Daha önceki yıllarda sadece evi ve yazlığı olanların tatil yaptığı ve sorunların daha az olduğu bir bölge olan Saros Körfezi, son yıllarda tatil ve turizm kavramının da değişmesiyle, günübirlikçi ve kısa konaklayan tatilcilerle yaz nüfusu oldukça arttı. Dolayısıyla eski altyapısı olan Saros Körfezi bu yoğun nüfusu kaldıramaz hale geldi.  

1/25 Binlik Planların gecikmesiyle bölge yeni yatırımlara açılamadı.

Saros Körfezi’ne hizmet veren Mecidiye ve Çamlıca Belediyeleri’nin de kapanmasıyla Saros Körfezi’nin büyük bir bölümü Belediye hizmetlerinden yoksun kaldı. Sadece Enez bölgesi belediyesiyle yönetiliyor. Dolayısıyla sorunlar o bölgede daha az oluyor.

Saros’u iyi yönetebilmek Edirne’den olmuyor. Hızlı ve kararlı bir şekilde Saros Körfezi tam yetkili bir veya birkaç belediye ile yönetilmeli.

Kısacası; Altyapıdan günübirlikçi sorununa, çevre kirliliğinden ulaşım sorununa kadar birçok sorun ile boğuşan ve gündemden düşmeyen Saros Körfezi yerinden yönetilmelidir.

Her yıl aynı sorunları yaşayan Saros Körfezi, sezon öncesi bütün kurum ve kuruluşlarla bir masa etrafında hazırlık yapmalı.

Valilik ve yerel yönetimler ile birlikte, siyaset ve STK’larımızın içinde olduğu bir ortak akıl buluşmasıyla, Saros Körfezi’nin sorunlarının çözüleceğine inanıyoruz. Çünkü Edirne’den yönetilemeyen Saros Körfezi böylece sahipsiz kalmayacak ve kurulacak olan platform tüm kurum ve kuruluşlarıyla tek yetkili olarak çözüm masası olacak.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmet kapsamı içinde olan Saros Körfezi’nin sorunlarını ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini sık sık rapor eden ve gündeme getiren bir kurumuz.

Yine bu kapsamda Saros Körfezi ile ilgili yeni bir “Turizm Anket Çalışması” gerçekleştirdik.

Odamızca, Adilhan’dan Enez’e kadar olan 70 km’lik Saros sahil şeridini kapsayan anket çalışmamızı 500 kişiye uygulamış bulunuyoruz.

Saros Körfezi ve bu bölgede hizmet veren tüm ilgili kurum, kuruluş ve işletmelerin hizmetlerinin değerlendirilmesinin amaçlandığı Turizm Değerlendirme Anketi, Saros Körfezine gelen yerli ve yabancı turistler ile yapıldı.

Anket çalışmamızın analizini; Valiliğimiz, Keşan ve Enez Kaymakamlığımız, Milletvekillerimiz, Cumhuriyet Başsavcılığımız, Keşan ve Enez Belediyelerimiz, İl Genel Meclis Üyelerimiz, Jandarma Komutanlığımız, Turizm İl Müdürlüğümüz, Kıyı Köy Muhtarlıklarımız, Güzelleştirme Dernekleri ve diğer tüm ilgili kurum ve kuruluşlar ile paylaşacağız.

Yapılan bu çalışmanın, bölgemizin gelişmesine ve sorunların çözülmesine vesile olacağına inancımız tamdır.

Anket analizimizdeki olumlu ve olumsuz sonuçların hiçbir kurum ve kuruluşu hedef almadığını içtenlikle ifade ederek, bunun yalnızca hepimiz için bir öz eleştiri olduğunun bilinmesini isteriz.”

Gerçekleştirilen Turizm Anketi ile ilgili özet bilgiler ise şöyle;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)