3 cilt, 656 yıl!
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Edirne Belediyesi tarafından Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi arşivleri taranarak hazırlanan 3 Ciltlik Kırkpınar Yağlı Güreşi Festivali almanağı kamuoyuna tanıtıldı…

Olgay GÜLER
Edirne Belediyesi tarafından Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi arşivleri taranarak hazırlanan 3 Ciltlik Kırkpınar Almanağı kamuoyuna tanıtıldı. Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği toplantıyla almanağı anlatan Belediye Başkanı Recep Gürkan, ortaya çıkan eserin tarihe ışık tutacağını ifade etti. 
Belediye Başkanı Recep Gürkan Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdiği toplantıyla 1361-2017 yılları arasında düzenlenen Kırkpınar güreşlerine ve yağlı güreşe dair ayrıntılı bilgi, belge ve fotoğrafın yer aldığı 3 ciltlik Kırkpınar Almanağı'nı tanıttı. 
Gürkan buradaki konuşmasında, halen düzenlemekte oldukları Kırkpınar'ın geçmişteki 656 yılıyla ilgili basılı bir kaynaklarının olmadığına dikkat çekerek; “3 yılı aşkın bir çalışma sonucu almanağımızı Kırkpınar'a yetiştirdik. 1361'den bu yana Kırkpınar'ın 656 yıllık tarihini almanak haline getirmeyi başardık. Almanak 3 ciltten oluşuyor. Birinci cildi 1361-1922 yani Osmanlı dönemi diye ifade edelim. İkinci cildi 1923-1984 ve üçüncü cildi de 1984-2017 yılına kadar oluşuyor. Olağan üstü çok güzel bir çalışma oldu. 1000 adet olarak basıldı. Gerçekten hem tarihi hem de tarihe ışık tutacak bir çalışma oldu. Artık elimizin altında çok sağlam ve bilimsel yöntemlerle hazırlanmış bir kaynak hazır” diye konuştu. 
Almanağın hazırlanmasında büyük emek harcayan Ender Bilar ise “Almanak bin 317 sayfadan oluşuyor ve bin 145 fotoğraf yer alıyor. Osmanlı ve Cumhuriyet arşivlerinden bulduğumuz 170 belge var. Her bulduğumuz kaynağın belgesini belirterek verdik” ifadelerini kullandı.(Hudut)

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)