Yeni Hibe Projelerinde Kalkınma Ajansı ve Keşan TSO İşbirliği
08 Ocak 2018 17:49
Keşan TSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Cemil Çakıcı, Trakya Kalkınma Ajansı’nın yayınladığı 2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı ile ilgili bilgi verdi.
Çakıcı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, İktisadi Kalkınma ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı başlıkları adı altında duyurulan programlar aracılığıyla bölge paydaşlarına hibe desteği sağlanması planlandığı belirtti.
Trakya Kalkınma Ajansı ve Keşan TSO işbirliğinde 11 Ocak Perşembe günü Keşan TSO Konferans Salonu’nda konu ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirileceğini bildiren Yusuf Cemil Çakıcı, saat 14:30’da başlayacak toplantıya tüm üyeler ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerini davet etti.
Hibe Programına Yoğun İlgi Olmasını Bekliyoruz…
Yusuf Cemil Çakıcı açıklamasında şunları söyledi; “Trakya Kalkınma Ajansı, hazırlamış olduğu TR21 Trakya Bölge Planı önceliklerine göre oluşturduğu yedinci proje teklif çağrısını ilan etti. Trakya Kalkınma Ajansı, İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında 3,5 milyon TL, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında ise 4,5 milyon TL destek sağlayacak. Proje başvuruları 23 Şubat 2018 saat 23.00’e kadar Kalkınma Ajansı’nın resmi internet sitesi üzerinden, ıslak imzalı taahhütnameler ise elden veya posta/kargo yoluyla 02 Mart 2018 Cuma günü saat 18.00’e dek kabul edilecek. Ajans, kar amacı güden kuruluşlara yönelik olarak hazırladığı İktisadi Kalkınma Programı ile KOBİ’lere destek sağlamayı amaçlıyor. Ajans başarılı bulduğu KOBİ projelerine 3,5 milyon TL geri ödemesiz destek imkânı sunuyor. Yedinci teklif çağrısı kapsamında bu kurumlara proje başına sağlanacak desteğin alt limiti 75.000 TL olurken, üst limiti ise 500.000 TL olarak belirlendi. Bölgemizde sürdürülebilir ve dengeli gelişmeyi sağlamak amacıyla yenilikçi, yüksek katma değerli ve ihtisaslaşmış hizmet/üretim süreçlerinin geliştirilmesi amacıyla oluşturulan programa KOBİ’lerimizden yoğun ilgi olmasını bekliyoruz.”
Küçük Ölçekli Altyapı Projelerinin Üst Limiti 500.000 TL Olacak
Yusuf Cemil Çakıcı açıklamasına şöyle devam etti; “Ajans, mali destek programlarıyla başta mahalli idareler olmak üzere kar amacı gütmeyen kurumların altyapı projeleri için de 4,5 milyon TL’lik bir program hazırlamış durumda. Teklif çağrısına çıkılan Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile yapılacak altyapı yatırımlarıyla yaşam kalitesi ve refah seviyesinin yükseltilmesi amaçlanıyor. Bu program sayesinde proje sahipleri proje bütçelerinin % 75’e kadar olan kısmını hibe olarak Ajans’tan alabiliyor. Program kapsamında yapılacak proje başvurularına verilecek hibenin alt limiti 100.000 TL, üst limiti ise 500.000 TL olacak.”
Çakıcı açıklamasının devamında, mali kaynakların somut elde edilen çıktılar olarak gözükse de bu süreçte elde edilen en önemli unsurun kurum ve kuruluşlarda proje kültürünün geliştirilmesi olduğunu ifade ederek, “Bölge genelinde turizmin geliştirilmesi temel önceliklerden biridir. Bu doğrultuda hazırlanan kapsamlı raporlar sonrası kaynakların daha etkili kullanılmasını sağlamak amacı ile turizm sektörüne bu yıl Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek programına öncelik verilecek. Özel sektör projelerinde yenilikçi ve katma değer oluşturan projelere de öncelik veriliyor. Bölgede mevcut üretimlerinde farklılaşmaya giderek katma değer oluşturan, bölgesel markalar ortaya çıkaran, üretimde işbirliklerini geliştiren, temiz üretime dönük projeler Trakya Kalkınma Ajansı’nın temel öncelikleri arasında yer alıyor. Bölgemizin gelişmesi adına paydaşlarımız tarafından hazırlanacak örnek projeler ile kalkınmanın sürdürülebilir ve kalıcı bir zeminde yürütülmesi temel beklentimizdir.” şeklinde konuştu.
Yusuf Cemil Çakıcı son olarak, 23-24-25 Ocak 2018 tarihlerinde 09:00 - 17:00 saatleri arasında, Keşan TSO ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde, Keşan TSO Konferans Salonu’nda, Proje Hazırlama Eğitimi ve Bilgilendirme Toplantısı düzenleneceğini belirterek tüm üyeler ile birlikle ilgili tüm kurum ve kuruluş temsilcilerini davet etti.
Kimler Başvuruda Bulunabilir…
Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na mahalli idareler (il özel idareleri, köy muhtarlıkları, mahalli idare birlikleri), diğer kamu kurum ve kuruluşları (valilikler, kaymakamlıklar, bakanlık veya bağlı ya da ilgili bölge, il ve ilçe müdürlükleri, bakanlıklara bağlı ya da ilgili kurum, kuruluş, merkez, enstitü ve başkanlıklar vb.), birlik ve kooperatifler, üniversiteler (Üniversitelere bağlı uygulama ve araştırma merkezleri, fakülteler, yüksekokullar, enstitüler), kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları (TOBB’a bağlı odalar ve borsalar, esnaf ve sanatkârlar odaları, meslek odaları ve bunların bir araya gelerek oluşturdukları üst kuruluşlar) başvurabilecekler.
trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri