“Doğan Seyfi’nin İzinde”

“Doğan Seyfi’nin İzinde”

08 Eylül 2017 10:51

 “Doğan Seyfi’nin İzinde”

Geçtiğimiz günlerde Ziraat Türkiye Kupası ikinci tur mücadelesinde karşılaşan Edirne Belediyesi Edirnespor ile Çanakkale Dardanelspor maçında tanıdık bir isim vardı. Memleketi Edirne’ye karşı Çanakkale Dardanelspor forması ile sahaya ‘en genç profesyonel’ unvanı ile çıkan Burak Yılmaz, GÜNDEM’in sorularını yanıtladı.

Memleketine karşı

Edirne’nin İpsala ilçesi doğumlu Burak Yılmaz, Çanakkale Dardanelspor’da 15 yaşında profesyonel olmayı başarmış başarılı bir santrafor. Memleketi Edirne’ye Ziraat Türkiye Kupası’nda rakip olarak gelmesine rağmen, memleketinin sahasında bulunmaktan dolayı mutlu. 2001 doğumlu Yılmaz, doğduğu yıl idollerinden biri olan Doğan Seyfi Atlı’nın trafik kazasında hayatını kaybetmesinden etkilenmiş ve onun izinden giderek başarılı olmak için Çanakkale Dardanelspor A takımında elinden gelenin en iyisini yapmak için forma terletiyor. Bir Edirneli olarak memleketinin temsilcisi olan Edirne Belediyesi Edirnespor futbol takımına karşı oynamanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Yılmaz; “Ben 5 senedir Çanakkale’deyim. Çanakkale’den buraya gelmek gerçekten değişik oldu. Profesyonel olarak ilk defa karşılaşıyoruz. Hocamız ikinci yarı şans verirse ben de elimden geleni yapacağım. Sonuçta bu da bizim mesleğimiz” ifadelerine yer verdi.

“15 yaşında profesyonel oldum”

Türkiye Kupası’ndaki en geç profesyonel futbolcu unvanına sahip olan Yılmaz, 15 yaşında profesyonelliğe yükseldiğini açıklayarak; “Profesyonel düşündüğüm için heyecanlı değilim. Fiziksel ve oyuna bakış açılarından çok değişim oldu. A takım futboluma çok şey kattı” dedi.

“Doğan Seyfi gibi yükselmek istiyorum”

2001 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ve memleketlisi olduğu için Atlı’nın hikayeleriyle büyüdüğünü söyleyen Yılmaz; “Doğan Seyfi Atlı, benim doğduğum sene vefat etmiş. En büyük idollerimden bir tanesidir. Buradan onun da mekânının cennet olmasını diliyorum. Allah rahmet eylesin. İlk örnek aldığım isimlerden bir tanesidir ve onun gibi yükselmek istiyorum. Gerçekten çok önemli bir isim. Ailesiyle de görüşüyorum. Beni görünce onlar da çok mutlu oluyor. Herkesin duasını alıyorum. Ben de onun gibi biri olmak istiyorum” sözlerine yer verdi.

“Çanakkale Dardanelspor tam genç yuvası”

Çanakkale Dardanelspor ile 2019 yılına kadar sözleşmesi olduğunu açıklayan Yılmaz, kulübüne olan güveninin tam olduğunu söyleyerek; “Kulübüm nasıl uygun görürse öyle hareket etmeyi düşünüyorum. Geçen sene zor zamanlar atlattık. Hep beraber düştük ve kalktık. Ama bunun üstesinden geldik. Bu sene de 3 puan ile başladık. Daha iyi olacağını düşünüyorum. Çanakkale Dardanelspor tam bir genç yuvası. Tüm gençleri oynatıyorlar. Geçen sene çıktığımız maçların yaş ortalamaları 20-21 arasıydı. Burası gençlere çok değer veriyor. Altyapısı tekrar faaliyete girdi. Gençler burasının kıymetini bilmeliler. Ben de Çanakkale Dardanelspor’un kıymetini bilmeye çalışıyorum. Benim de eksiklerim olduğunun farkındayım. Altyapı eğitimindeki hocalarıma teşekkür ediyorum. Çok iyi eğitim verdiler ve genç yaşta A Takıma yükseldim. Benim için bambaşka bir duyguydu” dedi.

“Üst ligleri hedefliyorum”

Amacının üst liglerde oynamak olduğunu açıklayan Yılmaz, Edirne Belediyesi Edirnespor’un ileriki yıllarda üst liglere yükselmesi durumunda formasını giyebileceğini açıklayarak; “Her oyuncu memleketinde oynamak ister ama bu yaşlarda daha çok üst ligleri hedefliyorum. İleride olabilir ama şu anlık yaşım genç olduğu için daha üst ligleri hedefliyorum. Kulübüm nasıl uygun görürse ben de ona göre hareket edeceğim” ifadelerine yer verdi.

“Formayı almak istiyorum”

Santrafor mevkiinde oynayan ve 2017-2018 futbol sezonunda 17 numaralı formayı terleteceğini açıklayan Yılmaz; “Geçen sene çok şans bulamadım. Çünkü durumumuz biraz kritikti. Son haftalarda kurtardık. Bu yüzden hocamız öyle takdir etmişti. Ama bu sene elimden geleni yapmaya çalışacağım. Genç olarak formayı almak istiyorum. Ne kadar oynatacağı hocamızın takdiridir. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum” dedi.( Uğur AKAGÜNDÜZ – Gündem Edirne)

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)
Son Haberler
Cinayet şüphelileri kıskıvrak

Cinayet şüphelileri kıskıvrak

15 Nisan 2024 13:45

İpsala’da Bayram Coşkusu Yaşandı.

İpsala’da Bayram Coşkusu Yaşandı.

15 Nisan 2024 13:44

Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

15 Nisan 2024 13:43

Polis Haftası Törenlerle Kutlandı.

Polis Haftası Törenlerle Kutlandı.

15 Nisan 2024 13:42

Bayraktar,”Bayramlar Müstesna Günlerdir”

Bayraktar,”Bayramlar Müstesna Günlerdir”

08 Nisan 2024 11:21

Çok Okunanlar
Muhtarlar Belli Oldu.

Muhtarlar Belli Oldu.

3.04.2024 12:16:34

İşte Yeni Muhtarlar.

İşte Yeni Muhtarlar.

5.04.2024 10:46:17

Kerman, “Herkesin Başkanı Olacağım”

Kerman, “Herkesin Başkanı Olacağım”

3.04.2024 12:19:31

İl Genel Meclisinde 2 CHP 1 AK Parti

İl Genel Meclisinde 2 CHP 1 AK Parti

3.04.2024 12:17:09

Belediye Meclisi Belli Oldu.

Belediye Meclisi Belli Oldu.

3.04.2024 12:18:50