Festivalin Finali Muhteşem Oldu.

Festivalin Finali Muhteşem Oldu.

23 Eylül 2024 14:05

Festivalin Finali Muhteşem Oldu.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ 17.00’DE BAŞLADI.

23.İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı 18 Eylül 2024 Çarşamba günü saat 17.00’de İpsala Devlet Hastanesi önünden başlayan kortej yürüyüşü ile start aldı.

Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasından sonra kortej yürüyüşü fuar alanına hareket etti. Burada Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve Kaymakam Ömer Sevgili birer konuşma yaptı.

Daha sonra festival açılışı yapılarak standlar ziyaret edildi. 5 gün sürecek olan 23. Çeltik Festivali ve Tarım Fuarında ilk akşam sanatçı Zara sahne aldı.

ZARA YAĞMURA RAĞMEN HIZ KESMEDİ.

Akşam saat 21:30'da ise yağmura rağmenünlü sanatçıZara, sahne alarak İpsala halkına unutulmaz bir müzik resitali sunmuş ve geceyi müzikle taçlandırdı. Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Zara’ya çiçek ve plaket takdim etmiş; ayrıca bölgemizin "beyaz altını" olan pirinç ve İpsala’da üretilen özel çikolata da hediye edilmiştir. Festival, hem kültürel hem de tarımsal zenginlikleri vurgulayan bir etkinlik oldu.

YEMEK YARIŞMASI YAPILDI

23.İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarının 2.gününde Belediye Düğün Salonunda yemek yarışması yapıldı. Saat 15.00’de başlayan yarışmada pirinç yemekleri dereceye girmek için mücadele etti.

23.İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı kapsamında gerçekleştirilen yemek yarışmasında, yöresel lezzetler ön plana çıktı ve İpsala’nın kıymetli kadınları hünerlerini sergiledi. Yöre kadınlarının geleneksel yemek kültürünü yaşattıkları bu yarışma, bölgenin gastronomik zenginliğinin tanıtımında önemli bir rol oynadı.  Edirne Vali Yardımcısı ve İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Belediye Başkanı Mehmet Kerman dereceye giren katılımcılara ödüllerini ve plaketlerini takdim ederek, İpsala’nın kadınlarının bu değerli katkılarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Çorba Kategorisi:

Gülşen Dal

Nuriye Şenkol Gören

Münevver Baytak

Yemek Kategorisi:

Özlem Elmas

Nuriye Şenkol Gören

Gülşen Dal

Pilav Kategorisi:

Nuriye Şenkol Gören

Ecem Tatlı

Gülşen Dal

Tatlı Kategorisi:

Seda Yüce

Ecem Tatlı

Gülşen Dal

SERKAN ÇAĞRI KLARNETİNİ KONUŞTURDU.

Serkan Çağrı'nın sahne almasıyla coşku daha da arttı! Bu güzel etkinlikteki atmosfer gerçekten harika.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Serkan Çağrı'ya bölgemizin beyaz altını olan pirinç, çikolata, plaket ve çiçek hediye ederek bu özel anı taçlandırdı.

 

SEVGİM YILMAZ’IN PERFORMANSI BEĞENİLDİ.

 

Pop müziğin değerli sesi Sevgim Yılmaz, fuar sahnesinde sergilediği performansla etkinliğe büyük bir coşku kattı. İpsala ve bölge halkı, bu unutulmaz müzik ziyafetinin keyfini çıkardı.

Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Sevgim Yılmaz'a çiçek takdim ettikten sonra, bölgemizin beyaz altını olan pirinci ve İpsala kadın girişimcilerinin ürettiği çikolataları ile birlikte bir plaket de sundu.

KEL ALİÇO GÜREŞLERİ YAPILDI

İpsala’da yıllardır Kel Aliço’nun namını duyurmak amacı ile düzenlenen Kel Aliço Yağlı pehlivan güreşleri Cuma günü yapıldı.

Cuma günü saat 10.00’da Aliçopehlivan köyünde Kel Aliço’nun mezarı ziyaret edildi. Dua yapıldı.

Kel Aliço güreşleri ile ilgili haberimizi diğer sayfalarımızda okuyabilirsiniz.

SEDAT İŞÇİ VE COŞKUN SABAH GENÇLERİ COŞTURDU.

23.İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı kapsamında sahne alan yerel sanatçı Sedat İşçi'ye sunduğu harika performansıile göz doldurdu.

  1. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı’nda, Türk müziğinin değerli isimlerinden Coşkun Sabah, unutulmaz bir performans sergileyerek katılımcılara müzik dolu anlar yaşattı. Belediye Başkanı Mehmet Kerman,Coşkun Sabah’a, bu anlamlı performansı için teşekkür ederek, İpsala Kadın Girişimcilerinin el emeği çikolatalarını, ilçemizin beyaz altını olan pirincini ve bir çiçek takdim etti. Ayrıca, Coşkun Sabah’a festivale katkılarından dolayı bir plaket sundu.

 

BİSİKLETSEVERLER YARIŞTI

23.İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarının 4 gününde ise sünnet çocukları için Alacamustafapaşa camiinde Mevlit okutuldu.

Saat 15.00’te ise Kapucu mahallesinden başlayan bisiklet yarışları saat kulesi önünde sona erdi.

"23. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı kapsamında düzenlenen bisiklet yarışmasında, genç sporcular büyük bir heyecan ve azimle pedal çevirdiler.

Dereceye Giren Genç Sporcular

Hamza Enez kiracı ,Noyan Meriç ,Hasan Turanlı, Ayaz Çetin Kaya

  1. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı kapsamında düzenlenen konser şöleninde bu akşam bizlere müzik ziyafeti sunan yerel sanatçı Ozan Aypar ve ekibine teşekkür edildi. Festivale renk kattığınız için minnettarız denildi.
  2. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı kapsamında düzenlenen konser şöleninde sahne alan Murat Mermer, gençleri heyecana boğdu.Harika bir müzik resitali ile soğuk havayı sıcak atmosfere çevirdi.

Belediye Başkanı Mehmet Kerman tarafından, Murat Mermer’e Çiçek Kadın Girişimciler tarafından üretilen çikolata, plaket veİpsala Ovası'nda yetişen pirinç hediye etti.

 

VE FİNALİ DERYA ULUĞ YAPTI

23.İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarının son gecesinde festivale katkıda bulunan firmalara plaket verildi.

  1. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı'nda sahne alan ünlü sanatçı Derya Uluğ, Edirne AK Parti Milletvekili Dr. Fatma Aksal ve Belediye Başkanı Mehmet Kerman tarafından teşekkür edilerek onurlandırıldı.

Uluğ'a, çiçek ve çikolata takdim edilirken, İpsala’nın simgesi olan "beyaz altın" (pirinç) de sanatçıya ağırlığınca hediye edildi.

Bu anlamlı jest, hem festivalin ruhunu yansıttı hem de İpsala’nın tarımsal zenginliğine vurgu yaparak izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

 

 

 

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri Festivalin Finali Muhteşem Oldu. Festivalin Finali Muhteşem Oldu. Festivalin Finali Muhteşem Oldu. Festivalin Finali Muhteşem Oldu. Festivalin Finali Muhteşem Oldu. Festivalin Finali Muhteşem Oldu. Festivalin Finali Muhteşem Oldu. Festivalin Finali Muhteşem Oldu. Festivalin Finali Muhteşem Oldu.
Yorumlar (0)
Son Haberler
İsmail Koç Başpehlivan Oldu.

İsmail Koç Başpehlivan Oldu.

23 Eylül 2024 14:04

İpsala’da GES Projesinin ÇED Süreci Başlatıldı

İpsala’da GES Projesinin ÇED Süreci Başlatıldı

23 Eylül 2024 14:02

Çeltik Biçim Fiyatı Belli Oldu

Çeltik Biçim Fiyatı Belli Oldu

23 Eylül 2024 14:02

Yumaklı,”‘İpsala’da Çeltik İşleme ve Paketleme Fabrikası Kurulacak”

Yumaklı,”‘İpsala’da Çeltik İşleme ve Paketleme Fabrikası Kurulacak”

18 Eylül 2024 13:36

Bölgenin En Büyük Festivali Başlıyor.

Bölgenin En Büyük Festivali Başlıyor.

18 Eylül 2024 13:34

Çok Okunanlar
İpsala Sınır Kapısı’nda Yoğun Saatler…

İpsala Sınır Kapısı’nda Yoğun Saatler…

2.09.2024 10:41:03

Valilikten Zafer Bayramı Kabul Töreni!

Valilikten Zafer Bayramı Kabul Töreni!

2.09.2024 10:39:19

2025 Üretim Yılı İçin  Çiftçi Kayıt Sistemi'ne Kayıt Başvuruları Başlıyor...

2025 Üretim Yılı İçin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne Kayıt Başvuruları Başlıy

2.09.2024 10:40:13

Zaferin Adı 30 Ağustos

Zaferin Adı 30 Ağustos

2.09.2024 10:42:16

İpsala’ya 6 Doktor Daha Atandı.

İpsala’ya 6 Doktor Daha Atandı.

6.09.2024 15:23:51