Rapor almadan kesimi yasak

Rapor almadan kesimi yasak

23 Ağustos 2017 13:48

Rapor almadan kesimi yasak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kararıyla Kurban Bayramı'nda doğurganlığını yitirmemiş dişi düvelerin kesimi engellenecek.

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, doğurganlığını kaybeden dişi hayvanların veteriner hekimlerden alınan raporla kesilebileceğini söyledi.

SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, Kurban Bayramı öncesinde dişi düvelerin kesilmemesiyle ilgili uyarılarda bulundu. Suiçmez, ekonomik açıdan doğurganlığını kaybeden hayvanların işletmelere kar getirmesinden ziyade zarar verdiğini vurgulayarak,  "Dişi hayvanların kesimleriyle ilgili bakanlığımızın da bir açıklaması var. Burada esas olan şudur: doğurganlığını yitirmemiş ve üretime devam edecek dişi hayvanların ekonomik açıdan kesilmesi uygun değil. Bir inekten 6-7 tane buzağı aldıysan o hayvan artık verimsizdir. O hayvana işletmende bakmak işletmeye kar değil zarar getirir. Böyle hayvanlar için de veteriner hekimlerden rapor alınması şartıyla müsaade edildi. Raporu alan kişiler, il ve ilçe tarım müdürlüklerine başvurarak, kesimlerini yaptırabilirler" dedi.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)
Son Haberler
Sondaj Çalışmalarına Başlanıyor.

Sondaj Çalışmalarına Başlanıyor.

29 Ocak 2025 13:40

 Büyükbaş Hayvanlara Küpe Takıldı ve Denetimler Yapıldı

Büyükbaş Hayvanlara Küpe Takıldı ve Denetimler Yapıldı

29 Ocak 2025 13:38

Aksal’dan Ün’e Kaçakçılık Göndermesi

Aksal’dan Ün’e Kaçakçılık Göndermesi

29 Ocak 2025 13:36

Savcı Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’a Sorunları Aktardı

Savcı Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’a Sorunları Aktardı

29 Ocak 2025 13:35

Balcılar, ”Herkes Hesabını İyi Yapsın”

Balcılar, ”Herkes Hesabını İyi Yapsın”

23 Ekim 2024 10:52

Çok Okunanlar