Kaya, eleştirilere cevap verdi
27 Mart 2020 09:29
“İyi hizmet verebilmek için göreve geldik”
Kaya, son zamanlarda Altınyazı Karasaz Sulama Kooperatifini karalayan söylemler nedeni ile kooperatifimiz adına açıklama doğduğunu belirterek şunları kaydetti: “Altınyazı Sulaması bölgemizin en eski sulamasıdır. Karasaz Sulama Kooperatifi de bu bölgenin ilk sulama kooperatiflerinden birisidir. Kooperatifimiz 1997 yılında kurulmuş olup 23 yıldır ortaklarına ve bölge çiftçisine hizmet etmektedir. Hizmete başladığı yıldan bu yana sulamadan faydalanan kooperatifimizin hizmetlerini bilen birisiyim. Şimdi de yönetimdeki arkadaşlarımız ile birlikte bu kooperatifi daha güçlü hale getirmek ve ortaklarımıza daha iyi hizmet verebilmek için göreve geldik. Bu görevi en iyi şekilde yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”
“Sulama yıllarca üyelerine ve
çiftçilerine artı değer kazandırmıştır”
Altınyazı Karasaz, Sulamasının barajının 1969 yılında faaliyetine başladığını ve sulamanın Karasaz bölümünün inşaatının ise, 1983-1984 yıllarında hizmete açıldığını ifade eden Alaettin Kaya, “Kısacası Altınyazı Karasaz Sulaması, eski sulamadır. Ancak bu kooperatif büyük fedakarlıklarla sulamayı ayakta tutarak bu günlere getirmiştir. Tesislerin yıpranması ve zamana bağlı arızaları bahane etmeden en iyi şekilde hizmet vermiştir. Sulamanın inşaatında ovanın dörtte birine (%25) çeltik ekilmesi, planlanmış kanallar ona göre inşaa edilmiş olmasına rağmen kooperatifimizin aldığı tedbirler ve yaptığı yatırımlar ile çeltik ekilişi %100 oranına kadar çıkmıştır. Sulama yıllarca üyelerine ve çiftçilerine artı değer kazandırmıştır.” şeklinde konuştu.
“Her yıl olduğu gibi su ihtiyacımızı yine Meriç Nehrinden karşılayacağız”
Altınyazı Barajı’nın boş olduğu ifade edilerek kooperatiflerinin başarısızlıkla suçlandığını ifade eden Kaya, sözlerine şöyle devam etti: “Halbuki Altınyazı Barajı, Hamzadere, Sultanköy ve Yenikarpuzlu Barajlar gibi Meriç Nehrinden doldurmaya elverişli değildir. Altınyazı Barajı suyunun dörtte üçü yağmurla dolmaktadır. Meriç Nehrinden doldurulması gereken bölümü çok az ve çok maliyetlidir. Yaz aylarında sulamada kullanılan suyun büyük bölümü de Meriç Nehrinden karşılanmaktadır. Bizler sulayıcılar olarak her yıl olduğu gibi su ihtiyacımızı yine Meriç Nehrinden karşılayacağız. Kooperatifimiz sulama sahası içinde yaptığı yatırımlar ile drenajlara dökülen boşaltma sularının tekrar kullanarak Altınyazı Barajına aktarılmayan suyu telafi etmektedir. Bu yöntem çok daha az kayıplı ve ekonomiktir. Barajın boş olmasının sebebi aşırı kuraklığın sonucudur. Ancak her şeye rağmen 2020 yılı ve gelecek yıllar için kooperatifimizce gerekli tedbirler alınacaktır.”
“Bizim işlerimize karışmaya kimsenin hakkı yoktur”
Birilerinin Altınyazı Karasaz Sulama Kooperatifi’ni yıpratmak ve sulamanın el değiştirmesini sağlamak olduğuna kayıt düşen Alaettin Kaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim baraja aktaramadığımız 5-6 milyon metreküp suyun hesabı yapılmaktadır. Bu su ile çok olsa 4 bin dekar yer sulanır. Halbuki çok başarılı gibi gösterilen Hamzadere Sulama Birliği 2020 yılında Sultanköy Sulamasında baraj altındaki İbriktepe arazileri ile İpsala Merkez ve Turpçular Köyü sınırlarındaki en az 5 bin dekar araziye su veremeyeceğini ilan etmiştir. Demek ki kurak dönemlerde böyle tedbirler alınmaktadır. Bizim de sulamada ekim alanlarını sınırlamamız normaldir. Bazı çevreler tarafından kooperatifimize kasıtlı ve planlı suçlamalar yapılmaktadır. Bu kişilerin Altınyazı Karasaz Sulama Kooperatifini yıpratmak ve sulamanın el değiştirmesini sağlamaktır. Onların amacı Altınyazı Karasaz çiftçisine daha iyi hizmet etmek değil Altınyazı Karasaz Sulamasının imkanları ile başka sulamanın sulama suyunu garanti altına almaktır. Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Altınyazı Karasaz Sulamasının ortaklarına kooperatifine ve sulamasına sonuna kadar sahip çıkmaktadır ve çıkacaktır. Bizim işlerimize karışmaya kimsenin hakkı yoktur. Buna izin vermeyeceğiz.”
(Haber Merkezi)
trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri