İpsala Trak

Trakya Tanıtım Günleri Hazırlık Toplantılarının Sonuncusu Edirne’de Yapıldı

Nisan ayında Ankara’da yapılacak olan “1. Trakya Tanıtım Günleri” hazırlıkları son hızla devam ediyor. İlk hazırlık toplantısı, 2 Mart Cuma günü Kırklareli ve Tekirdağ’da, 9 Mart’ta Edirne’de yapıldı.

Bu içerik 12 Mart 2018 09:16 tarihinde eklendi ve 1.343 kez okundu

2 Mart’ta Tekirdağ ve Kırklareli’nde, 9 Mart’ta da Edirne’de yapılan toplantılar ile Ankara için tanıtım stratejisi belirleniyor. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli Valilikleri yönetiminde, Trakyalılar Vakfı ve  Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle yapılacak olan etkinliğe, bölgede bulunan birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra, belediyeler ve özel sektör firmaları da destek veriyor.  

1.Trakya Tanıtım Günleri Hazırlık Toplantılarının sonuncusu Edirne’de yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tunca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve özel sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda Organizasyonu düzenleyen Trakyalılar Vakfı temsilcileri 1.Trakya Tanıtım Günleri ilgili ayrıntıları açıkladı ve katılım gösterecek işletmelerin sorularına cevap verdiler.

19-22 Nisan 2018 tarihinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacak olan sergi ve tanıtım günlerinde, Trakya Bölgesine ait yerel ürün ve değerlerin Ankaralılar ile buluşturulması hedefleniyor. Bölgenin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin Ankara gibi büyük bir pazarda tanıtımının yapılması ile turizmde ve ticarette ciddi oranda gelir artışı bekleniyor. Ayrıca, Ankara’da ikamet eden Trakyalıları buluşturması amaçlanan ve bu yıl birincisi gerçekleştirilen etkinlik, şimdiye dek üç ilin bir arada tanıtıldığı en büyük faaliyet olarak dikkat çekiyor.    

4 gün sürecek olan organizasyon kapsamında AKM içerisinde satış reyonları, tanıtım stantları ile birlikte alan dışında protokol çadırı, ek yerel ürün satış çadırları ve sahne kurulması planlanıyor. Yöresel ürünlerin satış ve tanıtımının yapılmasının beklendiği alanda, Trakya halk oyunlarının, türkülerinin ve adetlerinin de olduğu dolu bir programın ziyaretçiler ile buluşması hedefleniyor.  

 

 

DİĞER HABERLER

29.01.2025 13:40:56

Sondaj Çalışmalarına Başlanıyor.

Mehmet Kerman Bıraktığı Yerden Hız Kesmeden Devam Ediyor! İpsala Başkanı Mehmet Kerman, termal su arama projelerine hız verdi. Sondaj çalışmaları 10 gün içinde başlıyor. Termal turizm ve seracılık alanında büyük ekonomik katkı beklenirken,

29.01.2025 13:38:37

Büyükbaş Hayvanlara Küpe Takıldı ve Denetimler Yapıldı

Hacıköy'de, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından büyükbaş hayvanlara düşen küpelerin yenileri takıldı. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması için önemli bir adım atıldı.

29.01.2025 13:36:47

Aksal’dan Ün’e Kaçakçılık Göndermesi

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün Edirne’deki projelere ayrılan bütçelerle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

29.01.2025 13:35:55

Savcı Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’a Sorunları Aktardı

Keşan ROM-DER Başkanı Fahrettin Savcı, geçtiğimiz gün Edirne’ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile görüşerek sorunlar aktardı

23.10.2024 10:52:07

Balcılar, ”Herkes Hesabını İyi Yapsın”

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği önceki dönem başkanı Sedat Balcılar,2024 yılı çeltik hasadının sonuna gelindiğini belirterek önümüzdeki dönemde herkesin hesabını iyi yapması gerektiğini söyledi.

23.10.2024 10:51:22

Aksal’dan Yenidoğan çetesi olayına sert tepki

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İstanbul’da, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ölmelerine neden olan ‘Yenidoğan çetesi’ olayının takipçisi olacaklarını kaydetti.

23.10.2024 10:50:34

Elektrik Kesintisi Yapılacak.

(TREDAŞ) Edirne İl Müdürlüğü Keşan Bölge Başmühendisliğinden yapılan açıklamada, İpsala’ya bağlı bazı yerleşim birimlerinde, bakım ve onarım çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

23.10.2024 10:49:58

Emniyetten ‘çift ödeme iadesi’ dolandırıcılığı uyarısı!

 Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyararak, özellikle resmi kuruluş isimleri ve logoları taklit edilerek gönderilen sahte e-posta ve SMS'lere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

23.10.2024 10:48:44

Savaş Üner’den CHP Örgütüne ‘Vefa’ Ziyaretleri

28. Dönem CHP Edirne Milletvekili Aday Adayı Savaş Üner, siyasi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

18.10.2024 09:58:44

İpsala’daki GES Projesine ‘ÇED Olumsuz’ Kararı

İpsala’nın Hacıköy mevkiinde planlanan Hacıköy 2 Depolamalı Güneş Enerji Santralı Projesi’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çevre üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle uygulanmasında sakınca görüldüğünü belirten ‘ÇED olumsuz’