İpsala Trak

22 sanığın yargılandığı davada 9 kişiye tahliye kararı çıktı

Uyuşturucu sattıkları gerekçesiyle yakalanan ve haklarında 30 yıla kadar hapis istenen 22 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bu içerik 21 Şubat 2018 09:15 tarihinde eklendi ve 1.239 kez okundu

Uyuşturucu sattıkları gerekçesiyle yakalanan ve haklarında 30 yıla kadar hapis istenen 22 sanığın yargılanmasına başlandı.

İddiaya göre; Edirne İl Jandarma Komutanlığı ve Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Keşan ve İpsala'da uyuşturucu sattığı öne sürülen bir grubu geçen yıl takibe aldı. Telefonları da dinlenen şüphelilere düzenlenen operasyonda 22 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 21'i tutuklanarak cezaevine konuldu. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 22 şüpheli için Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçlarından 30 yıla kadar hapis istemiyle dava açılırken, Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar A.A., A.T., B.B., C.B., D.K., D.D., E.D., E.S., G.K., İ.E., İ.Ç., O.T., Ö.D., S.Ö., S.U., S.E., T.K., V.S., Y.Ö., Y.D. ile avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan A.C.K. ise duruşmaya gelmedi. Tutuklu sanık H.U. da video konferans sistemiyle Silivri Cezaevi'nden bağlandı. Duruşma 160 sayfalık iddianamenin okunmasıyla başlarken daha sonra sanıkların ilk savunmalarını alındı. Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, ilk savunmalarına ardından tutuklu sanıklar, D.K., E.S., G.K., İ.E., O.T., Ö.D., S.Ö., S.E. ve V.S.'nin tahliyesine ve yurt dışına çıkış yasağı kararı vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Edirne Cumhuriyet Savcısı Aslan Barlık tarafından hazırlanan iddianamede, uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen sanıklar için 30 yıla kadar hapis cezası istedi. Gençleri tehdit eden uyuşturucunun son yıllarda yukarıya doğru artan bir ivme gösterdiği belirtilen iddianamede, "Son dönemde ülkemiz ve ilimiz dahilinde uyuşturucu satışının belli bölge ve mahalleler bazında yapıldığı anlaşılmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda, Keşan ilçesinde uyuşturucu madde satıcılarının kendi aralarında bir sistem kurarak satış ağı kurdukları, yakalanmalarına ve takip edilmelerine engel olabilmek amacıyla çeşitli önlemler aldıkları, İstanbul'dan alarak ülke içerisinde taşımak suretiyle uyuşturucu maddeleri Keşan ilçesi ve çevre ilçelere götürüp satışını ve bağımlılara dağıtımını gerçekleştirdikleri gözlemlenmektedir." denildi.
Savcı Barlık, hazırladığı iddianamede şüphelilerin telefon dinlemeleri sonucu uyuşturucu maddelerin adları yerine kod isim kullandıklarını belirterek, "Şüphelilerin kendi aralarında uyuşturucu maddeyi kodlu görüşmelerle sağladıkları, eroin ve kokaini genellikle 'mermer taşı, araba, iddia kuponu, küçükler, çocuk, eşya, yonca, koli, kaç dakika, kaç milyon, kaç kişisiniz, çay içelim' diye kodladıkları belirlendi" ifadelerine yer verdi. Ayrıca iddianamede şüphelilere yönelik düzenlenen 18 ayrı ara yakalamalarda çeşitli miktarlarda eroin ve kokain yakalandığı belirtildi.

(Haber Merkezi)

 

DİĞER HABERLER

29.01.2025 13:40:56

Sondaj Çalışmalarına Başlanıyor.

Mehmet Kerman Bıraktığı Yerden Hız Kesmeden Devam Ediyor! İpsala Başkanı Mehmet Kerman, termal su arama projelerine hız verdi. Sondaj çalışmaları 10 gün içinde başlıyor. Termal turizm ve seracılık alanında büyük ekonomik katkı beklenirken,

29.01.2025 13:38:37

Büyükbaş Hayvanlara Küpe Takıldı ve Denetimler Yapıldı

Hacıköy'de, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından büyükbaş hayvanlara düşen küpelerin yenileri takıldı. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması için önemli bir adım atıldı.

29.01.2025 13:36:47

Aksal’dan Ün’e Kaçakçılık Göndermesi

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün Edirne’deki projelere ayrılan bütçelerle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

29.01.2025 13:35:55

Savcı Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’a Sorunları Aktardı

Keşan ROM-DER Başkanı Fahrettin Savcı, geçtiğimiz gün Edirne’ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile görüşerek sorunlar aktardı

23.10.2024 10:52:07

Balcılar, ”Herkes Hesabını İyi Yapsın”

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği önceki dönem başkanı Sedat Balcılar,2024 yılı çeltik hasadının sonuna gelindiğini belirterek önümüzdeki dönemde herkesin hesabını iyi yapması gerektiğini söyledi.

23.10.2024 10:51:22

Aksal’dan Yenidoğan çetesi olayına sert tepki

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İstanbul’da, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ölmelerine neden olan ‘Yenidoğan çetesi’ olayının takipçisi olacaklarını kaydetti.

23.10.2024 10:50:34

Elektrik Kesintisi Yapılacak.

(TREDAŞ) Edirne İl Müdürlüğü Keşan Bölge Başmühendisliğinden yapılan açıklamada, İpsala’ya bağlı bazı yerleşim birimlerinde, bakım ve onarım çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

23.10.2024 10:49:58

Emniyetten ‘çift ödeme iadesi’ dolandırıcılığı uyarısı!

 Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyararak, özellikle resmi kuruluş isimleri ve logoları taklit edilerek gönderilen sahte e-posta ve SMS'lere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

23.10.2024 10:48:44

Savaş Üner’den CHP Örgütüne ‘Vefa’ Ziyaretleri

28. Dönem CHP Edirne Milletvekili Aday Adayı Savaş Üner, siyasi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

18.10.2024 09:58:44

İpsala’daki GES Projesine ‘ÇED Olumsuz’ Kararı

İpsala’nın Hacıköy mevkiinde planlanan Hacıköy 2 Depolamalı Güneş Enerji Santralı Projesi’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çevre üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle uygulanmasında sakınca görüldüğünü belirten ‘ÇED olumsuz’