İpsala Trak

Meriç fıstığına tescil

Meriç’de üretilen yer fıstığı, Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan 'Meriç Yer Fıstığı' markasıyla tescil aldı...

Bu içerik 20 Ocak 2018 15:20 tarihinde eklendi ve 1.570 kez okundu

Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı ve üreticilerle koordine halinde çalışarak ilçenin üretim ve tanıtımına katkı sağlayacak yer fıstığı ilçede marka tescili almış ilk tarım ürünü oldu.
Yaklaşık sekiz aydır marka tescili almayı bekleyen Meriç ilçesi muradına erdi. Konu ile ilgili olarak Kaymakam Erinç Demir bundan sonra Meriç Yer Fıstığının ekim alanlarını genişleterek Meriç Yer Fıstığının (tohumu) cinsi, lezzeti kalitesinin korunması için mutlaka iyi bir kontrol mekanizması oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Meriç Yer Fıstığının coğrafi işaret başvurusunun bir an önce sonuçlandırılmasının ilçe ve üreticiler adına önemli olduğunu belirten Demir,  marka tescili alınmasında, coğrafi işaretli ürünler kategorisinde yerini bulması adına büyük çabası bulunan İlçe görev yapmış Kaymakamlar, Mehmet Nurullah Karaman, Ali İhsan Başak ve  İzzet Cem Eser'e, Belediye Başkanı Nihat Yörük'e Meriç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ergin'e teşekkür ederek, aynı zamanda belgenin kazandırılmasında ve coğrafi işaret başvurularında gayreti ve emeği geçenleri kutlayarak başarılarının devamını diledi.
Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin de yaptığı açıklamada "Meriç Yer Fıstığı Türkiye pazarında resmi marka tescilli işaret amblemi ile satışa sunulacak" dedi. Tescilin birinci işlevinin koruma, ikinci işlevinin tanıtma ve pazarlama olduğunu belirten Ergin şöyle konuştu:
“Meriç Yer Fıstığı tanıtma ve pazarlama işlevi ile marka tescil kriterlerini sağlayan yüksek kaliteli bir ürün olduğu da tescillenmiş oluyor. Meriç Yer Fıstığı inşallah çiftçilerimizin ve ilçemizin yüzünü güldürecek. Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen geçmiş dönem Kaymakamlarımız Sayın Mehmet Nurullah Karaman, Sayın Ali İhsan Başak, Sayın İzzet Cem Eser ve halen görevde bulunan Kaymakamımız Sayın Erinç Demir'e, aynı zamanda Belediye Başkanı Sayın Nihat Yörük, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Arslaner, Alibey Köyü Muhtarı Faik Eren, Nasuhbey Köyü Muhtarı Hüseyin Türkkan, Alibey Köyü Sulama Kooperatif Başkanı Mehmet İşözü ve Nasuhbey Sulama Kooperatif Başkanı Serkan Tunbul'a vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Kaymakam Erinç Demir, Yer Fıstığı Tescil Marka Belgesinin tüm çiftçilere ve ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, çiftçilere bol kazançlı bir yıl geçirmelerini diledi.

DİĞER HABERLER

29.01.2025 13:40:56

Sondaj Çalışmalarına Başlanıyor.

Mehmet Kerman Bıraktığı Yerden Hız Kesmeden Devam Ediyor! İpsala Başkanı Mehmet Kerman, termal su arama projelerine hız verdi. Sondaj çalışmaları 10 gün içinde başlıyor. Termal turizm ve seracılık alanında büyük ekonomik katkı beklenirken,

29.01.2025 13:38:37

Büyükbaş Hayvanlara Küpe Takıldı ve Denetimler Yapıldı

Hacıköy'de, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından büyükbaş hayvanlara düşen küpelerin yenileri takıldı. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması için önemli bir adım atıldı.

29.01.2025 13:36:47

Aksal’dan Ün’e Kaçakçılık Göndermesi

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün Edirne’deki projelere ayrılan bütçelerle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

29.01.2025 13:35:55

Savcı Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’a Sorunları Aktardı

Keşan ROM-DER Başkanı Fahrettin Savcı, geçtiğimiz gün Edirne’ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile görüşerek sorunlar aktardı

23.10.2024 10:52:07

Balcılar, ”Herkes Hesabını İyi Yapsın”

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği önceki dönem başkanı Sedat Balcılar,2024 yılı çeltik hasadının sonuna gelindiğini belirterek önümüzdeki dönemde herkesin hesabını iyi yapması gerektiğini söyledi.

23.10.2024 10:51:22

Aksal’dan Yenidoğan çetesi olayına sert tepki

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İstanbul’da, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ölmelerine neden olan ‘Yenidoğan çetesi’ olayının takipçisi olacaklarını kaydetti.

23.10.2024 10:50:34

Elektrik Kesintisi Yapılacak.

(TREDAŞ) Edirne İl Müdürlüğü Keşan Bölge Başmühendisliğinden yapılan açıklamada, İpsala’ya bağlı bazı yerleşim birimlerinde, bakım ve onarım çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

23.10.2024 10:49:58

Emniyetten ‘çift ödeme iadesi’ dolandırıcılığı uyarısı!

 Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyararak, özellikle resmi kuruluş isimleri ve logoları taklit edilerek gönderilen sahte e-posta ve SMS'lere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

23.10.2024 10:48:44

Savaş Üner’den CHP Örgütüne ‘Vefa’ Ziyaretleri

28. Dönem CHP Edirne Milletvekili Aday Adayı Savaş Üner, siyasi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

18.10.2024 09:58:44

İpsala’daki GES Projesine ‘ÇED Olumsuz’ Kararı

İpsala’nın Hacıköy mevkiinde planlanan Hacıköy 2 Depolamalı Güneş Enerji Santralı Projesi’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çevre üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle uygulanmasında sakınca görüldüğünü belirten ‘ÇED olumsuz’