İpsala Trak

Belediye Cam Fabrikası Konusunda Açıklama Yaptı

“Tereciye Hukuken Ruhsat Verme Olanağı Yoktur”

Bu içerik 18 Ocak 2018 18:09 tarihinde eklendi ve 1.500 kez okundu

İpsala Belediyesi son günlerde kamuoyunun gündeminden düşürülmeyen cam fabrikası konusunda hukuken ruhsat verme olanağı olmadığı açıklandı.

Açıklamada şöyle denildi:”İpsala Yeni Gazete’nin 12 Ocak Cuma günkü sayısında Şaban Tereci  3 yıl önce İpsala’ya gelerek, yatırım amaçlı arazi alarak ilçemizde cam fabrikasını kurmak istediklerini ancak 2 yılı aşkın bir süre beklemelerine ve çeşitli başvurularına rağmen, ruhsat işlemi için yasal sürecin bir türlü tamamlanmadığını, yatırımcının önünün açılmadığı  açıklamalarında bulunarak kamuoyuna yanlış beyanatlar vermiştir.

Belediye Başkanımız  Sayın Mehmet Kerman ve Belediye Meclis Üyeleri bu konuyla ilgili 2017 Temmuz ayında ortak bir basın açıklamasında da durumu açıklamışlardır.

Şaban Tereci isimli vatandaş ilçemizin Fatih Mahallesi’nde  tarla satın almıştır. Eski ismiyle Ahırköy olan mahallemiz, referandum sonucu belediyemize katılarak Fatih Mahallesi ismini almıştır. Burada henüz imar çalışmaları başlamadığından dolayı burada bulunan yerler tarla vasfındadır. Ve İpsala’nın imar planı dışında olduğundan dolayı da Şaban Tereci’nin yerine hukuken ruhsat verme olanağı yoktur.

 Şaban Tereci tarla satın almadan önce imar durumu hakkında Belediyemizin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden bilgi almamıştır. İmarlı olmayan bu yere Şaban Tereci fabrika yapmak için bizden ruhsat istemektedir. Böyle bir yere bizim ruhsat vermemiz suçtur. Tarla satın alan her vatandaşa imarsız yere fabrika ruhsatı verilebilir mi? Bu yazıyı yazanlar bir düşünsün?  Çünkü bu kez neden yasal olmayan yere ruhsat verdiniz diye yazarlar.

 Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kerman İmar sınırları içerisinde  yapılacak her işletme ve fabrika için ruhsat işlemlerini kendi eliyle yapacağının sözünü vermiştir ve bunun örneğini de göstermiştir. Bugüne kadar gelen hiçbir yatırımcıyı geri çevirmemiştir.

Belediye Başkanlığımız istihdamı arttırmak ve dışa göçü önlemek için tüm gücüyle çalışmaktadır. Yakın bir zamanda 500 Kişi istihdam edecek tekstil fabrikasının yer teslimini yaptık. Allah nasip kısmet ederse 6 ay sonra da açılışı planlanmaktadır. Yine İpsala’nın organize sanayi bölgesi olması için çalışmalara başladık.

Şaban Tereci yıllardır ruhsat verilmediğinden dolayı asılsız iddialarla mağdur edebiyatı yaparak kamuoyunu meşgul etmektedir.”

 

DİĞER HABERLER

29.01.2025 13:40:56

Sondaj Çalışmalarına Başlanıyor.

Mehmet Kerman Bıraktığı Yerden Hız Kesmeden Devam Ediyor! İpsala Başkanı Mehmet Kerman, termal su arama projelerine hız verdi. Sondaj çalışmaları 10 gün içinde başlıyor. Termal turizm ve seracılık alanında büyük ekonomik katkı beklenirken,

29.01.2025 13:38:37

Büyükbaş Hayvanlara Küpe Takıldı ve Denetimler Yapıldı

Hacıköy'de, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından büyükbaş hayvanlara düşen küpelerin yenileri takıldı. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması için önemli bir adım atıldı.

29.01.2025 13:36:47

Aksal’dan Ün’e Kaçakçılık Göndermesi

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün Edirne’deki projelere ayrılan bütçelerle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

29.01.2025 13:35:55

Savcı Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’a Sorunları Aktardı

Keşan ROM-DER Başkanı Fahrettin Savcı, geçtiğimiz gün Edirne’ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile görüşerek sorunlar aktardı

23.10.2024 10:52:07

Balcılar, ”Herkes Hesabını İyi Yapsın”

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği önceki dönem başkanı Sedat Balcılar,2024 yılı çeltik hasadının sonuna gelindiğini belirterek önümüzdeki dönemde herkesin hesabını iyi yapması gerektiğini söyledi.

23.10.2024 10:51:22

Aksal’dan Yenidoğan çetesi olayına sert tepki

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İstanbul’da, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ölmelerine neden olan ‘Yenidoğan çetesi’ olayının takipçisi olacaklarını kaydetti.

23.10.2024 10:50:34

Elektrik Kesintisi Yapılacak.

(TREDAŞ) Edirne İl Müdürlüğü Keşan Bölge Başmühendisliğinden yapılan açıklamada, İpsala’ya bağlı bazı yerleşim birimlerinde, bakım ve onarım çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

23.10.2024 10:49:58

Emniyetten ‘çift ödeme iadesi’ dolandırıcılığı uyarısı!

 Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyararak, özellikle resmi kuruluş isimleri ve logoları taklit edilerek gönderilen sahte e-posta ve SMS'lere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

23.10.2024 10:48:44

Savaş Üner’den CHP Örgütüne ‘Vefa’ Ziyaretleri

28. Dönem CHP Edirne Milletvekili Aday Adayı Savaş Üner, siyasi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

18.10.2024 09:58:44

İpsala’daki GES Projesine ‘ÇED Olumsuz’ Kararı

İpsala’nın Hacıköy mevkiinde planlanan Hacıköy 2 Depolamalı Güneş Enerji Santralı Projesi’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çevre üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle uygulanmasında sakınca görüldüğünü belirten ‘ÇED olumsuz’