Pancar üreticisi Yusuf Uzdilli: "Uyuyan devi uyandırıyoruz"
Bölgede şeker pancarı eken ve şu sıralar çapalama ile gübreleme çalışmalarını yürüten üreticilerden Yusuf Uzdilli, Alpullu Şeker Fabrikası'nın açılması için geçen yıl başlattıkları mücadelede başarı elde ettiklerini dile getirirken, bunun yanında, böl
Bu içerik 22 Eylül 2017 15:18 tarihinde eklendi ve 1.894 kez okundu
Bölgede şeker pancarı eken ve şu sıralar çapalama ile gübreleme çalışmalarını yürüten üreticilerden YusufUzdilli, Alpullu Şeker Fabrikası'nın açılması için geçen yıl başlattıkları mücadelede başarı elde ettiklerini dile getirirken, bunun yanında, bölgede kapanan kantarların, üreticiyi üzeceğini söyledi.
Pancar sökümüne başlayan Uzdilli, Alpullu Şeker Fabrikası'nın açılması ile ilgili verdikleri mücadeleye de değinerek, "19 Aralık 2016 tarihinde, pancar üreticileri olarak Alpullu Şeker Fabrikamızı açılması için vermiş olduğumuz mücadelede, pancar ekmek için yapmış olduğu seferberlik neticesinde, ön talepler alınmış ve bölge pancar üreticilerinin 150 bin ton şeker pancarı taahhüdü vermeleri sonucunda Alpullu Şeker Fabrikası'nın açılacağını bildiren yetkililer, biz pancar üreticilerinden gelen yoğun talep doğrultusunda, bölgemizin uyuyan devi Alpullu Şeker Fabrikası'nın bacasının tütmesi için pancar üreticilerimizin birlik ve beraberlikleri ile taşın altına elini koyarak az da olsa, vermiş olduğu taahhütler doğrultusunda başarıya ulaşmıştır. Bunun neticesinde 17 Şubat 2017 tarihinde mevsimsel olarak Türkiye'de ilk şeker pancarını ekerek bu seferberlikte ilk adımı attık. Zaman içerisinde, gerek çapalama, gübreleme, sulama derken, uyuyan devimiz Alpullu Şeker Fabrikası'nın bacasının tütmesi için ilk söküm çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Alpullu Şeker Fabrikamıza düzenli olarak sevkiyatlarımızı yapmaya çalışacağız." dedi.
"Bölge kantarlarının kapalı olması, pancar üreticilerini üzecek gibi gözüküyor"
Bu sevkiyatlar ile ilgili olarak bir sorunun bulunduğuna da dikkat çeken Yusuf Uzdilli, "Alpullu Şeker Fabrikamıza yapacağımız sevkiyatlar biraz sıkıntılı olabilir gibi görünüyor. Bölge kantarlarının kapalı olması, pancar üreticilerini üzecek gibi gözüküyor. Çünkü, nakliye yapacak kamyonların az olması ve tarlalara giremeyecek olması, pancar üreticilerine ek masraf çıkaracak. Tarlalardan traktörler ile taşıyacakları ürünlerini boş alanlara döküp, kepçe yardımı ile kamyonlara yükleyecek olması pancar üreticilerini biraz küstürebilir. Çünkü günlük olarak fabrikaya götüreceğimiz pancarı zamanında teslim edemezsek, biz pancar üreticilerinin mağduriyetine sebep olabilir. Bu mağduriyetin yaşanmaması için yetkililerimizden yardım talep ediyoruz. Bu vesile ile 2017 yılının başlarında başlatılan kampanya neticesinde tüm bölge çiftçilerimize bereketli bir sezon geçirmesini diliyorum. Allah, kimsenin emeklerini boşa çıkartmasın inşallah. Biz pancar üreticilerinden, Alpullu Şeker Fabrikası'nı açtırmak için yardımlarını esirgemeyen, derdimizi anlatmak için bizleri Ankara'ya götüren başta AK Parti Keşan İlçe Başkanımız Hüseyin Boyalık'a, o dönemde Ziraat Odası Başkanı olan Hasan Şen'e, bizleri makamında ağırlayarak derdimizi dinleyen AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen'e ve bu konuda başından sonuna kadar emeği geçen tüm çiftçilerimize, pancar üreticilerimize teşekkür ederim." diye konuştu.
İlker GÜREL