İpsala Trak

Telefon Dolandırıcıları İpsala’da…

Hudut Kapısı Emniyet Şube Müdürü İpsala İlçe Emniyet Müdür Vekili Zafer Akcan ile İpsala Polis Merkezi Amiri Sinan Turhan vatandaşların bu tür telefonlara itibar etmemeleri gerektiğini ifade ettiler.

Bu içerik 09 Ağustos 2017 10:04 tarihinde eklendi ve 1.843 kez okundu

Hudut Kapısı Emniyet Şube Müdürü İpsala İlçe Emniyet Müdür Vekili Zafer Akcan ile İpsala Polis Merkezi Amiri Sinan Turhan dün gazetemizi ziyaret ederek telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşı uyardı.

Akcan ve Turhan, Türkiye genelinin yaşadığı ortak sorun olan telefon dolandırıcılığı olaylarının son dönemde İpsala’da daha sık görüldüğünü ifade ederek bu konuda vatandaşların daha dikkatli olması ve inanmaması konusunda uyarıda bulundu.

Kendisini polis, savcı, jandarma, sigortacı, bankacı, banka müdürü… vb. gibi meslek gruplarından tanıtan şahıslara kimlik bilgilerini vermemeleri ve bankaya para yatırmamaları, böyle bir durumda çekinmeden ve korkmadan polis merkezine gitmeleri yada 155’i arayıp konuyu teyit etmeleri gerektiğinin altını çizen Akcan, “her hangi bir kamu kurum ve kuruluşu sizlerden telefonla para istemez, yada kimlik bilgilerini istemez. Bunlar Türkiye genelinde bir şebekedir. Vatandaşımızdan kimlik bilgilerini isteyerek kendilerini terör örgütüne üye olmaktan suçluyorlar. Ya da sigorta şirketinden arıyoruz diyorlar ve para talep ediyorlar. Telefonu kapatmalarını istemiyorlar, insanları korkutuyorlar. Vatandaşımız inanmasın, kanmasın. Vatandaşlarımız tanımadıkları numaraları açmasın, açsalar bile lütfen bu tür telefonlara itibar etmeyiniz. Hemen telefonu kapatın ya da hiç çekinmeden ve korkmadan polis karakoluna geliniz. Son olarak lütfen kimse ile özellikle telefonda kimlik bilgilerinizi, hesap numaralarınızı ve kredi kartı bilgilerinizi paylaşmayınız” diye ikazda bulundu.

DİĞER HABERLER

29.01.2025 13:40:56

Sondaj Çalışmalarına Başlanıyor.

Mehmet Kerman Bıraktığı Yerden Hız Kesmeden Devam Ediyor! İpsala Başkanı Mehmet Kerman, termal su arama projelerine hız verdi. Sondaj çalışmaları 10 gün içinde başlıyor. Termal turizm ve seracılık alanında büyük ekonomik katkı beklenirken,

29.01.2025 13:38:37

Büyükbaş Hayvanlara Küpe Takıldı ve Denetimler Yapıldı

Hacıköy'de, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından büyükbaş hayvanlara düşen küpelerin yenileri takıldı. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması için önemli bir adım atıldı.

29.01.2025 13:36:47

Aksal’dan Ün’e Kaçakçılık Göndermesi

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün Edirne’deki projelere ayrılan bütçelerle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

29.01.2025 13:35:55

Savcı Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’a Sorunları Aktardı

Keşan ROM-DER Başkanı Fahrettin Savcı, geçtiğimiz gün Edirne’ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile görüşerek sorunlar aktardı

23.10.2024 10:52:07

Balcılar, ”Herkes Hesabını İyi Yapsın”

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği önceki dönem başkanı Sedat Balcılar,2024 yılı çeltik hasadının sonuna gelindiğini belirterek önümüzdeki dönemde herkesin hesabını iyi yapması gerektiğini söyledi.

23.10.2024 10:51:22

Aksal’dan Yenidoğan çetesi olayına sert tepki

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İstanbul’da, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ölmelerine neden olan ‘Yenidoğan çetesi’ olayının takipçisi olacaklarını kaydetti.

23.10.2024 10:50:34

Elektrik Kesintisi Yapılacak.

(TREDAŞ) Edirne İl Müdürlüğü Keşan Bölge Başmühendisliğinden yapılan açıklamada, İpsala’ya bağlı bazı yerleşim birimlerinde, bakım ve onarım çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

23.10.2024 10:49:58

Emniyetten ‘çift ödeme iadesi’ dolandırıcılığı uyarısı!

 Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyararak, özellikle resmi kuruluş isimleri ve logoları taklit edilerek gönderilen sahte e-posta ve SMS'lere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

23.10.2024 10:48:44

Savaş Üner’den CHP Örgütüne ‘Vefa’ Ziyaretleri

28. Dönem CHP Edirne Milletvekili Aday Adayı Savaş Üner, siyasi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

18.10.2024 09:58:44

İpsala’daki GES Projesine ‘ÇED Olumsuz’ Kararı

İpsala’nın Hacıköy mevkiinde planlanan Hacıköy 2 Depolamalı Güneş Enerji Santralı Projesi’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çevre üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle uygulanmasında sakınca görüldüğünü belirten ‘ÇED olumsuz’