İpsala Trak

Gürkan, Vecihi Hürkuş'un öğretmenini oynadı

Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş’un hayatını konu alan filmin çekimlerinde rol alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da Albay rütbesinde Vecihi Hürkuş’un öğretmenini canlandırdı.

Bu içerik 09 Ağustos 2017 09:47 tarihinde eklendi ve 1.694 kez okundu

Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş’un hayatını konu alan filmin çekimlerinde rol alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da Albay rütbesinde Vecihi Hürkuş’un öğretmenini canlandırdı.

Türkiye’de havacılığın öncü ismi Vecihi Hürkuş’un sıra dışı yaşam- öyküsünü konu alan sinema filminin çekimlerine Edirne’de; Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kullanılan Eski Tren Garı’nda devam edildi. Vecihi Hürkuş’u Hilmi Cem İntepe’nin canlandırdığı filmde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da rol aldı. Filmde bir Albay’ı canlandıran Gürkan, çekim öncesi yaptığı konuşmada, “Söz konusu film benim için hoş bir seda olarak kalacak. Film, Edirne’nin tanıtımı için çok önemli. Edirne’nin tanıtımı için çabalarımız Nisan ayında Hürriyet ve TÜRSAB’in gelmesiyle birlikte zirveye ulaşmıştı. Edirne’ye inanılmaz katkıları olmuştu. Halen bunun yansımalarını alıyoruz. Edirne’ye ciddi bir seviye atlattı. Bu teklif geldiğinde ve filmin içeriğine, yönetmen ve oyuncu kadrosuna baktığımızda bu filme destek vermeye karar verdik. Yılda 10 civarında böyle bir teklifler geliyor. Her gelen teklife destek olmuyoruz ama bu tür ciddi projelere; Edirne’nin tarihi dokusuna uygun dönemsel filmlere hemen destek oluyoruz. Burada birçok Edirneli arkadaşımız çeşitli rollerde oynuyorlar. Tabii as olan Edirne’nin tanıtımı.” dedi.

“Sanata ve kültüre verilen destek önemli”

Söz konusu filmde kendisinin de küçük bir rol aldığını anlatan Recep Gürkan“Yönetmen arkadaşımızın ricası üzerine benimde filmde küçük bir rolüm var. Sanata ve kültüre verilen desteğin o kente geri dönmesi çok anlamlıdır. Sanat ve kültür camiasına ‘Edirneliler sanata ve kültüre destek veriyor’ imajını yaratmak istiyoruz. Benim rol almamda bunun bir parçası. Öğretmen bir kumandanı oynayacağız.  Vecihi Hürkuş’a uçakla ilgili bilgiler vereceğiz.” diye konuştu.

Yapımcılığını Eğrikapı Prodüksiyon’un üstlendiği, senaryosunu ise Savaş Korkmaz’ın yazdığı filmde Vecihi Hürkuş’u Hilmi Cem İntepe, eşi Hadiye’yi ise Gizem Karaca canlandırıyor. Miray Daner ve Bora Akkaş’ın da oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin önümüzdeki yıl vizyona gireceği öğrenildi.

Haber Merkezi

 

DİĞER HABERLER

29.01.2025 13:40:56

Sondaj Çalışmalarına Başlanıyor.

Mehmet Kerman Bıraktığı Yerden Hız Kesmeden Devam Ediyor! İpsala Başkanı Mehmet Kerman, termal su arama projelerine hız verdi. Sondaj çalışmaları 10 gün içinde başlıyor. Termal turizm ve seracılık alanında büyük ekonomik katkı beklenirken,

29.01.2025 13:38:37

Büyükbaş Hayvanlara Küpe Takıldı ve Denetimler Yapıldı

Hacıköy'de, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından büyükbaş hayvanlara düşen küpelerin yenileri takıldı. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması için önemli bir adım atıldı.

29.01.2025 13:36:47

Aksal’dan Ün’e Kaçakçılık Göndermesi

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün Edirne’deki projelere ayrılan bütçelerle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

29.01.2025 13:35:55

Savcı Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’a Sorunları Aktardı

Keşan ROM-DER Başkanı Fahrettin Savcı, geçtiğimiz gün Edirne’ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile görüşerek sorunlar aktardı

23.10.2024 10:52:07

Balcılar, ”Herkes Hesabını İyi Yapsın”

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği önceki dönem başkanı Sedat Balcılar,2024 yılı çeltik hasadının sonuna gelindiğini belirterek önümüzdeki dönemde herkesin hesabını iyi yapması gerektiğini söyledi.

23.10.2024 10:51:22

Aksal’dan Yenidoğan çetesi olayına sert tepki

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İstanbul’da, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ölmelerine neden olan ‘Yenidoğan çetesi’ olayının takipçisi olacaklarını kaydetti.

23.10.2024 10:50:34

Elektrik Kesintisi Yapılacak.

(TREDAŞ) Edirne İl Müdürlüğü Keşan Bölge Başmühendisliğinden yapılan açıklamada, İpsala’ya bağlı bazı yerleşim birimlerinde, bakım ve onarım çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

23.10.2024 10:49:58

Emniyetten ‘çift ödeme iadesi’ dolandırıcılığı uyarısı!

 Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyararak, özellikle resmi kuruluş isimleri ve logoları taklit edilerek gönderilen sahte e-posta ve SMS'lere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

23.10.2024 10:48:44

Savaş Üner’den CHP Örgütüne ‘Vefa’ Ziyaretleri

28. Dönem CHP Edirne Milletvekili Aday Adayı Savaş Üner, siyasi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

18.10.2024 09:58:44

İpsala’daki GES Projesine ‘ÇED Olumsuz’ Kararı

İpsala’nın Hacıköy mevkiinde planlanan Hacıköy 2 Depolamalı Güneş Enerji Santralı Projesi’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çevre üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle uygulanmasında sakınca görüldüğünü belirten ‘ÇED olumsuz’