İpsala Trak

3 İlçede Toplulaştırma

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararları ile Edirne'nin Havsa ’da 13 köy, İpsala’da 7 köy ve Keşan’da ise l5 mahalle ile 9 köyde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılacak...

Bu içerik 03 Mayıs 2023 15:59 tarihinde eklendi ve 2.422 kez okundu

Resmi Gazete ‘de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararları ile Edirne'nin Havsa, İpsala ve Keşan ilçelerinde  arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılacak. Çalışmaları DSİ 11. Bölge Müdürlüğü yürütecek. Havsa ilçesinde toplulaştırma çalışması 13 köy, İpsala ilçesinde 7,Keşan ilçesinde ise 5 mahalle ile 9 köyde gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı kararında, "Edirne'nin 3 ilçesinde listede isimleri belirtilen yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına, 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Hak-kında Kanunun ek 9 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir" denildi.

Buna göre, Havsa’da Abalar, Azatlı, Bakışlar, Çukurköy, Kabaağaç, Kulubalık, Kuzucu, Naipyusuf, Necatiye, Şerbettar, Tahal, Cumhuriyet, Varoş köylerinde, Keşan’da Altıntaş köyü, Beğendik/Aydoğan Mahallesi, Beğendik/Beykent Mahallesi, Beğendik/Kemalpaşa Mahallesi, Beğendik/Yenimahalle Mahallesi, Çobançeşme Köyü, Karacaali Köyü, Karasatı Köyü, Kozköy, Küçükdoğanca Köyü, Lalacık Köyü, Maltepe Köyü, Keşan Merkez/Paşayiğit Mahallesi, Yeniçiftlik Köyünde, İpsala’da  Hacı Köyü, Hıdırköy Köyü, İbriktepe Köyü, Korucuköy Köyü, Pazardere Köyü, Sarodere Köyü ve Turpçular Köyünde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme çalışması yapılacak.

Cumhurbaşkanı kararında ayrıca şunlara yer verildi:

“Yukarıda belirtilen alanlarda, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü tarafından, 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Hakkında Kanunun ek 9 uncu maddesi kapsamında, kamu yararı gözetilerek zorunlu arazi toplulaştırması uygulanacaktır.

Toplulaştırma sınırları içinde olup;

  1. a) Arazi toplulaştırma kriterlerine uygun olmayan yerler,
  2. b) Teknik olarak arazi toplulaştırma sahasına dâhil edilmesi uygun olmayan tepelik, taşlık, çukurluk alanlar ile yoğun sabit tesis bulunan alanlar, toplulaştırma harici bırakılacaktır.”

DİĞER HABERLER

29.01.2025 13:40:56

Sondaj Çalışmalarına Başlanıyor.

Mehmet Kerman Bıraktığı Yerden Hız Kesmeden Devam Ediyor! İpsala Başkanı Mehmet Kerman, termal su arama projelerine hız verdi. Sondaj çalışmaları 10 gün içinde başlıyor. Termal turizm ve seracılık alanında büyük ekonomik katkı beklenirken,

29.01.2025 13:38:37

Büyükbaş Hayvanlara Küpe Takıldı ve Denetimler Yapıldı

Hacıköy'de, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından büyükbaş hayvanlara düşen küpelerin yenileri takıldı. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması için önemli bir adım atıldı.

29.01.2025 13:36:47

Aksal’dan Ün’e Kaçakçılık Göndermesi

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün Edirne’deki projelere ayrılan bütçelerle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

29.01.2025 13:35:55

Savcı Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’a Sorunları Aktardı

Keşan ROM-DER Başkanı Fahrettin Savcı, geçtiğimiz gün Edirne’ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile görüşerek sorunlar aktardı

23.10.2024 10:52:07

Balcılar, ”Herkes Hesabını İyi Yapsın”

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği önceki dönem başkanı Sedat Balcılar,2024 yılı çeltik hasadının sonuna gelindiğini belirterek önümüzdeki dönemde herkesin hesabını iyi yapması gerektiğini söyledi.

23.10.2024 10:51:22

Aksal’dan Yenidoğan çetesi olayına sert tepki

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İstanbul’da, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ölmelerine neden olan ‘Yenidoğan çetesi’ olayının takipçisi olacaklarını kaydetti.

23.10.2024 10:50:34

Elektrik Kesintisi Yapılacak.

(TREDAŞ) Edirne İl Müdürlüğü Keşan Bölge Başmühendisliğinden yapılan açıklamada, İpsala’ya bağlı bazı yerleşim birimlerinde, bakım ve onarım çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

23.10.2024 10:49:58

Emniyetten ‘çift ödeme iadesi’ dolandırıcılığı uyarısı!

 Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyararak, özellikle resmi kuruluş isimleri ve logoları taklit edilerek gönderilen sahte e-posta ve SMS'lere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

23.10.2024 10:48:44

Savaş Üner’den CHP Örgütüne ‘Vefa’ Ziyaretleri

28. Dönem CHP Edirne Milletvekili Aday Adayı Savaş Üner, siyasi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

18.10.2024 09:58:44

İpsala’daki GES Projesine ‘ÇED Olumsuz’ Kararı

İpsala’nın Hacıköy mevkiinde planlanan Hacıköy 2 Depolamalı Güneş Enerji Santralı Projesi’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çevre üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle uygulanmasında sakınca görüldüğünü belirten ‘ÇED olumsuz’