İpsala Trak

“Binamın Deprem Güvenliği Nasıl?”

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi Edirne Temsilciliği, vatandaşların binalarının durumu ile ilgili yoğun arayış içerisinde bulunduklarını, öncelikli olarak yaptırılması gerekenin 'Bina Performans Analizi&

Bu içerik 22 Şubat 2023 10:53 tarihinde eklendi ve 810 kez okundu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi Edirne Temsilciliği, vatandaşların binalarının durumu ile ilgili yoğun arayış içerisinde bulunduklarını, öncelikli olarak yaptırılması gerekenin 'Bina Performans Analizi' olduğunu belirterek, ITB ve SIM belgesi olan proje bürosu veya TUS sorumlusu ile görüşerek bilgi almaları önerisinde bulundu.

TMMOB İnşaat Müh. Odası Tekirdağ Şubesi Edirne il Temsilciliği Yönetim Kurulu adına Kadir Aydoğdu yaptığı yazılı açıklamada, “06.02.2023 Günü merkez üssü Kahramanmaraş merkezli olan ve 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerde de büyük can ve mal kaybına sebep olan depremde hayatını kaybeden, vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaraların sarılmasını ve bir daha bu tür felaketlerin yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını diliyoruz.

Vatandaşlarımızdan alınan yoğun telefon müracaatları ile yaşadıkları konuttan deprem güvenliği açısından şüphe edenlerin ne yapması, hangi incelemelerin yapılması, hangi raporların alınacağı, binanın durumuna göre hangi işlemlerin kimler tarafından yapılacağı sorulmaktadır.

Bu konu TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan ve yayınlanan bir broşürde açıklanmıştır” dedi.

Aydoğdu açıklamasında, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından yayınlanan söz konusu broşüre de yer vererek, “Açıklamaya göre, öncelikli olarak yaptırılması gereken 'Bina PerformansAnalizidir. Bu analizlerin İl merkezi ve İlçelerde Faaliyet gösteren ITB ( İş Yeri Tescil Belgesi) ve SIM (Serbest İnşaat Mühendisliği) Belgesine sahip Bürolara yaptırılması mümkündür” bilgilendirmesinde bulundu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi Edirne Temsilciliği'nin açıklamasındaki dip notta da, “Öncelikle ITB ve SIM belgesi olan proje bürosu veya TUS sorumlusu ile görüşerek bilgi almaları tavsiye olunur” ifadesine yer verildi.

DİĞER HABERLER

29.01.2025 13:40:56

Sondaj Çalışmalarına Başlanıyor.

Mehmet Kerman Bıraktığı Yerden Hız Kesmeden Devam Ediyor! İpsala Başkanı Mehmet Kerman, termal su arama projelerine hız verdi. Sondaj çalışmaları 10 gün içinde başlıyor. Termal turizm ve seracılık alanında büyük ekonomik katkı beklenirken,

29.01.2025 13:38:37

Büyükbaş Hayvanlara Küpe Takıldı ve Denetimler Yapıldı

Hacıköy'de, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından büyükbaş hayvanlara düşen küpelerin yenileri takıldı. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması için önemli bir adım atıldı.

29.01.2025 13:36:47

Aksal’dan Ün’e Kaçakçılık Göndermesi

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün Edirne’deki projelere ayrılan bütçelerle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

29.01.2025 13:35:55

Savcı Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’a Sorunları Aktardı

Keşan ROM-DER Başkanı Fahrettin Savcı, geçtiğimiz gün Edirne’ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile görüşerek sorunlar aktardı

23.10.2024 10:52:07

Balcılar, ”Herkes Hesabını İyi Yapsın”

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği önceki dönem başkanı Sedat Balcılar,2024 yılı çeltik hasadının sonuna gelindiğini belirterek önümüzdeki dönemde herkesin hesabını iyi yapması gerektiğini söyledi.

23.10.2024 10:51:22

Aksal’dan Yenidoğan çetesi olayına sert tepki

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İstanbul’da, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ölmelerine neden olan ‘Yenidoğan çetesi’ olayının takipçisi olacaklarını kaydetti.

23.10.2024 10:50:34

Elektrik Kesintisi Yapılacak.

(TREDAŞ) Edirne İl Müdürlüğü Keşan Bölge Başmühendisliğinden yapılan açıklamada, İpsala’ya bağlı bazı yerleşim birimlerinde, bakım ve onarım çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

23.10.2024 10:49:58

Emniyetten ‘çift ödeme iadesi’ dolandırıcılığı uyarısı!

 Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyararak, özellikle resmi kuruluş isimleri ve logoları taklit edilerek gönderilen sahte e-posta ve SMS'lere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

23.10.2024 10:48:44

Savaş Üner’den CHP Örgütüne ‘Vefa’ Ziyaretleri

28. Dönem CHP Edirne Milletvekili Aday Adayı Savaş Üner, siyasi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

18.10.2024 09:58:44

İpsala’daki GES Projesine ‘ÇED Olumsuz’ Kararı

İpsala’nın Hacıköy mevkiinde planlanan Hacıköy 2 Depolamalı Güneş Enerji Santralı Projesi’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çevre üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle uygulanmasında sakınca görüldüğünü belirten ‘ÇED olumsuz’