İpsala Trak

Kasım Ayında Yağmur Duası!

Trakya son yılların en kurak dönemini yaşarken, Altınyazı köyünde üretici yağmur duasına çıktı. Ekim ayında metrekareye ortalama 1 kilogram yağışın düştüğü bölgede üretici, yağmur yağması için dua etti.

Bu içerik 14 Kasım 2022 08:37 tarihinde eklendi ve 830 kez okundu

S,S, Altınyazı Karasaz Sulaması Kooperatifine bağlı 3 ilçenin köylerinin de katıldığı yağmur duası Uzunköprü, ye bağlı Altınyazı Barajı Piknik Alanı’nda yapıldı. Yağmur duasına yüzlerce kişi katıldı.

Birliğe bağlı Sultanköy, Balabancık, Tevfikiye köyü, Karaağaç köyü, Altınyazı, Balabanköy, Balabankoru, Yenice Görece köyü, Büyük Altı ağaç, Küçük Altı ağaç köyünden vatandaşlar katılım sağladı.

Altınyazi Karasaz Sulama Kooperatifi’nin katkılarıyla organize edilen programa, Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü, Altınyazı Karasaz Sulama Kooperatifi Başkanı Alaettin Kaya, Ak Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Önder Kuruşar, Uzunköprü Ziraat odası Başkanı Yıldız kılıç, Cakmak Sulama Kooperatifi Başkanı Ünal çelebi, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu, İpsala Ziraat odası Başkanı Hüseyin Darcan, İpsala İlçe Tarım ve Orman müdürü Olcay Karbuz, Beğendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, Meriç, İpsala Uzunköprü, ilçesine bağlı köy muhtarları ve Kooperatif Başkanları Siyasi parti Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yağmur duası için bir araya gelenler, Uzunköprü İlçe Müftüsü Engin Çiçek öncülüğünde dualar okudu.

Başkan Kaya (SHA) Sultan Haber Ajansına yaptığı açıklamada şunları kaydetti.” Bölgemizde son yılarda ciddi bir kuraklık yaşandığından dolayı topraklarımızın ve ekinlerimiz için acil suya ihtiyaç olduğu. Altınyazı Karasaz Kooperatifi olarak Bugün Cuma namazına Müteakiben yağmur duamızı yaptık. Allah’ın rahmeti ve bereketi topraklarımızın üzerinize olsun. İnşallah.yapmıs olduğumuz yağmur duamıza katılan kurum amirlerimize, sivil toplum örgütü Başkanlarımıza, ve Tüm çiftçilerimize katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz “dedi

 

DİĞER HABERLER

29.01.2025 13:40:56

Sondaj Çalışmalarına Başlanıyor.

Mehmet Kerman Bıraktığı Yerden Hız Kesmeden Devam Ediyor! İpsala Başkanı Mehmet Kerman, termal su arama projelerine hız verdi. Sondaj çalışmaları 10 gün içinde başlıyor. Termal turizm ve seracılık alanında büyük ekonomik katkı beklenirken,

29.01.2025 13:38:37

Büyükbaş Hayvanlara Küpe Takıldı ve Denetimler Yapıldı

Hacıköy'de, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından büyükbaş hayvanlara düşen küpelerin yenileri takıldı. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması için önemli bir adım atıldı.

29.01.2025 13:36:47

Aksal’dan Ün’e Kaçakçılık Göndermesi

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün Edirne’deki projelere ayrılan bütçelerle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

29.01.2025 13:35:55

Savcı Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’a Sorunları Aktardı

Keşan ROM-DER Başkanı Fahrettin Savcı, geçtiğimiz gün Edirne’ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile görüşerek sorunlar aktardı

23.10.2024 10:52:07

Balcılar, ”Herkes Hesabını İyi Yapsın”

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği önceki dönem başkanı Sedat Balcılar,2024 yılı çeltik hasadının sonuna gelindiğini belirterek önümüzdeki dönemde herkesin hesabını iyi yapması gerektiğini söyledi.

23.10.2024 10:51:22

Aksal’dan Yenidoğan çetesi olayına sert tepki

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İstanbul’da, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ölmelerine neden olan ‘Yenidoğan çetesi’ olayının takipçisi olacaklarını kaydetti.

23.10.2024 10:50:34

Elektrik Kesintisi Yapılacak.

(TREDAŞ) Edirne İl Müdürlüğü Keşan Bölge Başmühendisliğinden yapılan açıklamada, İpsala’ya bağlı bazı yerleşim birimlerinde, bakım ve onarım çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

23.10.2024 10:49:58

Emniyetten ‘çift ödeme iadesi’ dolandırıcılığı uyarısı!

 Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyararak, özellikle resmi kuruluş isimleri ve logoları taklit edilerek gönderilen sahte e-posta ve SMS'lere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

23.10.2024 10:48:44

Savaş Üner’den CHP Örgütüne ‘Vefa’ Ziyaretleri

28. Dönem CHP Edirne Milletvekili Aday Adayı Savaş Üner, siyasi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

18.10.2024 09:58:44

İpsala’daki GES Projesine ‘ÇED Olumsuz’ Kararı

İpsala’nın Hacıköy mevkiinde planlanan Hacıköy 2 Depolamalı Güneş Enerji Santralı Projesi’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çevre üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle uygulanmasında sakınca görüldüğünü belirten ‘ÇED olumsuz’