İpsala Trak

Rektör Budak, “Üniar Gümüş Ödülü”nün Sahibi Oldu

Ege Üniversitesi “Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralamasında 4’üncü sırada

Bu içerik 22 Temmuz 2022 09:06 tarihinde eklendi ve 1.090 kez okundu

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) ÜniAr’ın yaptığı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda “Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması”nda puanını 500 puana yükselterek 4’üncü sırada yer aldı. Değerlendirmede, Ege Üniversitesi “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet ile Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu” kategorilerinde 3’üncü sırada yer bularak ve A plus düzeyine yükseldi.
 

Ege Üniversitesi Rektörü Keşanlı hemşehrimiz Prof. Dr. Necdet Budak da “Rektör Performansı Değerlendirme Ölçeği” kategorisinde “ÜniAr Gümüş Ödülü”nün sahibi oldu.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından, öğrenci deneyimini zenginleştirmek, yükseköğretim kurumlarının daha öğrenci merkezli olmalarına rehberlik etmek, üniversitelerin stratejik planlarına katkı sağlamak amacıyla yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA- 2022) raporu açıklandı.  Rapora göre Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralamasında 500 puan alarak 4’üncü sırada yer aldı. 

Ayrıca raporda yer alan “Rektör Performansı Değerlendirme Ölçeği” kategorisinde EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ÜniAr Gümüş Ödülü”nün sahibi oldu.
 

Ege Üniversitesi, raporda yer alan  “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralaması” ile “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu” kategorilerinde 3’üncü sırada ve A plus düzeyine yükseldi.

Sıralamayı değerlendiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Şeffaf ve erişilebilir yönetim anlayışımız, öğrenci odaklı uygulamalarımızla üniversitemizde oluşturduğumuz huzurlu ve güvenli kampüs ortamımızla bu tür sıralamalarda öğrencilerimizden tam not almamız bizleri oldukça memnun etti. Üniversite olarak çağın gereksinimlerine cevap vermek, eğitim- öğretimde kalite öncelikli, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi konseptimizi sürdürülebilir kılmak, geliştirmek için yaptığımız çalışmaların meyvesini hem ulusal hem de uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından yapılan sıralamalarda da görüyoruz. Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin üniversitelerden memnun olma düzeylerini belirlemek amacıyla ÜniAr’ın yaptığı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda üniversitemiz, 126 devlet üniversitesi arasında Genel Memnuniyet Sıralamasında 4’üncü sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attık” dedi.

“ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ÖNCELİĞİMİZ”Ege Üniversitesi olarak öğrenci memnuniyetini esas aldıklarını vurgulayan Rektör Budak, “Ege Üniversitesin Ailesi ile birlikte oluşturulduğumuz seferberlik ruhu ile üniversitemizi daha iyi noktalara taşımak için tüm gücümüzle gece gündüz çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Ege Üniversitesinin hedeflerine katkı sağlayan tüm Ege Üniversitesi Ailesine öğrencilerimize ve dış paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler yönetim anlayışı olarak öğrenci memnuniyetini esas aldık. Öğrencilerimizin güvenine layık olmak için önümüzdeki dönemde de gençlerimizin istek ve taleplerini öncelikli hale getirerek yenilikçi projelere öncülük etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasına 126 devlet ve 73 vakıf olmak üzere 199 üniversitede öğrenim gören 47 bin 682 öğrenci katıldı. 
 Raporda; “Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı”, “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu”,  “Akademik Destek ve İlgi”, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyeti”, “Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği”, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” kategorileri yer alıyor. (HABER MERKEZİ)
 

DİĞER HABERLER

29.01.2025 13:40:56

Sondaj Çalışmalarına Başlanıyor.

Mehmet Kerman Bıraktığı Yerden Hız Kesmeden Devam Ediyor! İpsala Başkanı Mehmet Kerman, termal su arama projelerine hız verdi. Sondaj çalışmaları 10 gün içinde başlıyor. Termal turizm ve seracılık alanında büyük ekonomik katkı beklenirken,

29.01.2025 13:38:37

Büyükbaş Hayvanlara Küpe Takıldı ve Denetimler Yapıldı

Hacıköy'de, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından büyükbaş hayvanlara düşen küpelerin yenileri takıldı. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması için önemli bir adım atıldı.

29.01.2025 13:36:47

Aksal’dan Ün’e Kaçakçılık Göndermesi

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün Edirne’deki projelere ayrılan bütçelerle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

29.01.2025 13:35:55

Savcı Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’a Sorunları Aktardı

Keşan ROM-DER Başkanı Fahrettin Savcı, geçtiğimiz gün Edirne’ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile görüşerek sorunlar aktardı

23.10.2024 10:52:07

Balcılar, ”Herkes Hesabını İyi Yapsın”

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği önceki dönem başkanı Sedat Balcılar,2024 yılı çeltik hasadının sonuna gelindiğini belirterek önümüzdeki dönemde herkesin hesabını iyi yapması gerektiğini söyledi.

23.10.2024 10:51:22

Aksal’dan Yenidoğan çetesi olayına sert tepki

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İstanbul’da, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ölmelerine neden olan ‘Yenidoğan çetesi’ olayının takipçisi olacaklarını kaydetti.

23.10.2024 10:50:34

Elektrik Kesintisi Yapılacak.

(TREDAŞ) Edirne İl Müdürlüğü Keşan Bölge Başmühendisliğinden yapılan açıklamada, İpsala’ya bağlı bazı yerleşim birimlerinde, bakım ve onarım çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

23.10.2024 10:49:58

Emniyetten ‘çift ödeme iadesi’ dolandırıcılığı uyarısı!

 Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyararak, özellikle resmi kuruluş isimleri ve logoları taklit edilerek gönderilen sahte e-posta ve SMS'lere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

23.10.2024 10:48:44

Savaş Üner’den CHP Örgütüne ‘Vefa’ Ziyaretleri

28. Dönem CHP Edirne Milletvekili Aday Adayı Savaş Üner, siyasi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

18.10.2024 09:58:44

İpsala’daki GES Projesine ‘ÇED Olumsuz’ Kararı

İpsala’nın Hacıköy mevkiinde planlanan Hacıköy 2 Depolamalı Güneş Enerji Santralı Projesi’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çevre üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle uygulanmasında sakınca görüldüğünü belirten ‘ÇED olumsuz’