2018 Yılı Kırsal Kalkınma Destekleri için başvurular 1 Ocak itibarıyla başladı
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi tebliği 07 Aralık 2017 tarihli ve 30263 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girerken, bu anlamda, dest

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi tebliği 07 Aralık 2017 tarihli ve 30263 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girerken, bu anlamda, destekleme başvurularının 1 Ocak itibarıyla başladığı bildirildi.

Tebliğ kapsamında 2018 yılı başvuruları 1 Ocak 2018 tarihinden başlayarak 60 gün içerisinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürlüğü'ne yapılabileceği belirtilirken, konuyla ilgili olarak şu bilgiler verildi; "Hibe programından yaralanmak isteyen yatırımcıların son başvuru tarihi mesai bitimine kadar şahsen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne başvuru yapmaları gerekmektedir."

7 yatırım konusunu kapsıyor

Hibe programlar ile ilgili olarak da bilgiler verilerek, "Program aşağıdaki 7 yatırım konusunu kapsar. Bunlar; Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, lineer veya center pivot sulama sistemi kurulması, tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, güneş enerjili sulama sistemleri kurulması olup  yedi adet yatırım konusunu kapsamaktadır." denildi.

Hibe desteği oranı...

Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda, hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç %50'sine hibe yoluyla destek verildiğinin altı çizilirken, şu ifadelere yer verildi; "Hibe başvuru formunda belirtilen hibeye esas mal alım tutarının, başvuru değerlendirme aşamasında tespit edilen referans fiyatlar içinde kalan kısmı, hibe sözleşmesinde hibeye esas mal alım tutarı olarak belirlenir. Referans fiyatları aşan kısmı ise referans fiyat farkı olarak belirlenir ve tamamı yatırımcı tarafından karşılanır. Hibeye esas mal alım tutarı 1 milyon TL'yi geçemez. Mal alım bedellerinin, bu miktarları aşması durumunda aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır."

İlker GÜREL

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)

Çok Okunanlar