Yazıcı: “Devlet, iş kuracaklara ve istihdam yaratacaklara gereken desteği veriyor”
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İŞKUR Keşan Hizmet Merkezi Şube Müdürü Mehmet Yazıcı, yaptığı açıklamada; verilen desteklemeler ve girişimcilik programları hakkında bilgilendirmede bulundu.

İŞKUR Keşan Hizmet Merkezi Şube Müdürü Mehmet Yazıcı, yaptığı açıklamada; verilen desteklemeler ve girişimcilik programları hakkında bilgilendirmede bulundu.

“Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın teklifi üzerine 100 kişilik bir program planladık”

Açıklamasına, “İŞKUR’un aktif iş gücü programları kapsamında, girişimci eğitim programları düzenliyoruz.”diyerek, başlayan Yazıcı, şunları söyledi: “Yüklenici olarak, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile odalarla bu programları işbirliği kapsamında yapıyoruz. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın teklifi üzerine 100 kişilik bir program planladık. KOSGEB’ten onay aldıktan sonra, 10.11.2017 tarihinde 100 kişilik program açtık. İlk gurubu 20.11.2017-23.11.2017 tarihlerinde, ikinci gurubu 27.11.2017-30.11.2017 tarihlerinde, üçüncü gurubu ise, 04.12.2017-07.12.2017 tarihinde düzenledik. Son gurubun ise, bugün (15.12.2017) mülakatını yapıp, pazartesi günü başlayacaklar ve perşembe günü bitecek. Bugün yapılacak mülakatlarda da, 25 kişi seçilecek.”

“Aranan şartlar…”

“Peki, programlara katılacaklarda aranan şartlar nelerdir?” şeklindeki soruya cevap veren Mehmet Yazıcı, şöyle konuştu: “Başvuruda bulunanların daha önce girişimcilik belgesi alıp-almadığına, kurum mevzuatına uygun olup-olmadığına ve yasaklı olup-olmadığına bakıyoruz. Ayrıca, destek verilecek mesleklerin neler olduğu, sermayesinin olup-olmadığına, iş fikrinin ne olduğuna bakılıyor. 3 kişilik bir komisyonumuz bulunuyor ve başvuruda bulunanlar, mülakata alınarak, değerlendirmelerde bulunuluyor. Bugünkü mülakatlarda, 25 kişi belirleniyor ve 10 kişilik yedek liste belirleniyor. Belirlenen kişilere, eğitim veriliyor. Başvuruda bulunanların belgelerini KOSGEB’e gönderiyoruz. Eğer KOSGEB bunları onaylarsa, ‘belgeye hak kazanan katılımcı belgesi’ diye yazı yazıyor. Bizde katılım belgesini düzenliyoruz. Bu kişilerde, katılım belgesiyle birlikte KOSGEB’e proje hazırladıklarında, desteklemelerden yararlanıyorlar. KOSGEB, 50 bin lira hibe desteği verirken; 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi veriyorlar.”

“Devlet, iş kuracaklara ve istihdam yaratacaklara gereken desteği veriyor”

Girişimcilik programlarına yapılan başvuruların iyi düzeyde olduğunu ifade eden Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti: “Bu programlarla ve desteklemelerle, insanlara kendi işlerini kurma imkanı yaratılıyor. Kişi işini kurması durumunda, 50 bin liralık bir destek alabiliyor. Daha sonraki süreçte, işini geliştirmesi durumunda, makine ve ekipman desteği veriliyor. Yeni çalışan alması durumunda, yine destek alabiliyorlar. Kısacası, iş kuracaklara ve istihdam yaratacaklara devlet gereken desteği vermektedir. Devlet yeter ki, üretin ve istihdama katkı sunun diyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanımız tarafından istihdam şurasında açıklanan bazı desteklemelerde var. Yakın zaman içersinde bunlarda verilmeye başlanacaktır.”

“Vatandaşımız, destekleme konusunda yeterli bilgiye sahipler”

“Vatandaş, desteklemeler konusunda yeterli bilgiye sahipler mi?” şeklindeki soruya cevap veren Mehmet Yazıcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Birçok vatandaşımız bu konuda bilgiye sahipler. Ancak, bilgisi olmayan vatandaşlarımız KOSGEB’in internet sitesine girerek, bilgi alabilirler. Bu konuda, ilgili odaya giderek bilgi alabilirler.”

(Deniz ÇİL)

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)

Çok Okunanlar