Kerman, ”İpsala’nın Kalbi Burada Atacak”
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Cuma günü saat 15.00’de Banka Müdürleri, STK’ların katılımı bir toplantı yapacaklarını ve 18 Temmuz’da İhaleye çıkacak olan Pazaryeri dükkanları ile ilgili kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, bayramın üçüncü gününde basın mensuplarıyla bir araya gelerek yakın zamanda ihaleye çıkacak kapalı pazar yeri dükkânlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların ve basın mensuplarının bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Kerman; “ İlçemizin hayali olan 7500 m2’lik kapalı pazar yerimizde bulunan 65 adet dükkanımızın satışı için bilgi vermek ve kamuoyunda değerlendirmek açısından bir toplantı yapma ihtiyacı duydum. Değerli vatandaşlarım, ilçemizin hayali olan kapalı pazar yerimizin dükkanları 18 Temmuz Salı günü, saat 10.00’da, İpsala Belediye Düğün Salonumuzda açık arttırma usulüyle satışa sunulacaktır.

 Bu dükkânlardan almak isteyen vatandaşlarımız için,30 Haziran Cuma günü, saat 15.00’da, belediye meclis toplantı salonunda banka müdürlerimiz, esnaf sanatkârlar odamız ve belediye meclis üyelerimiz ile birlikte bir toplantı tertipleyeceğiz. Dükkân almak isteyen vatandaşlarımızın bilgi almak üzere bu toplantıya katılmaları onların menfaatine olacaktır.” dedi.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, konuşmasının devamında kapalı pazar yeri dükkânları hakkında bilgi verdi. Kerman: “ Dükkânlarımız doğalgazlı olup, hem üstten hem de yan duvarları mantolama sistemi yapılmış ve depreme dayanıklı mütemadi temel atılmıştır. Üzeri kapalı bir pazar yeridir. İlçemizin pazarı Çarşamba günleri yapılmaktadır. Bu alanda Çarşamba günleri bizim meşhur pazarımız kurulduktan sonra, Cuma günleri de burada yöresel ürün pazarımız ve organik ürünlerin pazarlandığı bir alanı oluşturacağız. Aynı zamanda da ilçemizin trafik akışının daha rahat olması için pazaryerimizin kapalı alan kısmını da otopark olarak kullandıracağız.

Bunun yanında, hemen kısa bir zaman içerisinde de kapalı pazar yerimizin yanında altı yine otopark, üzeri iki bankanın gelebileceği ve iki büyük marketin burada işyerini açabileceği ofisler, bürolar ve üstünün kültür sarayı düşünüldüğü, tiyatro ve sinema salonlarının olduğu, aynı zamanda da büyük bir kapalı düğün salonunun yapılıp, yazın da üzeri açık düğün salonu olacağı inşaata en kısa zamanda bu alanda başlayacağız.

Yani lafın kısası, İpsala’nın kalbi burada atacaktır. Bunun için, yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımız; kira öder gibi buradan dükkan almanızı tavsiye ediyorum. Bana güvenin, inanın, pişman olmayacaksınız. “ dedi.

 Kerman, kapalı pazar yerinde bulunan dükkanların üzerlerine metrekare ve fiyat bilgilerinin yapıştırıldığını, dükkan almak isteyen esnaf ve vatandaşlara bankaların 10 yıla kadar vadeyle, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan 5 yıla kadar vadeyle kredi kolaylığı sağlanacağını belirterek, bu konuyla ilgili daha fazla bilgi almanız için 30 Haziran Cuma günü yapacağımız toplantıya katılmanızı diliyorum.” dedi.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)