Köy-Koop Vızır Vızır
Paylaş
Tweetle
Paylaş

193 kooperatiften oluşan Köy-Koop Edirne Birliği, 150 köyde 193 merkezde ortalama günlük 400 tona yakın sütü pazarlamaya devam ediyor...

150 köyün 7 bin müstahsiliyle hayvancılık ve süt işini yürüten Köy-Koop Edirne Birliği, 56 milyon 13 bin 715 litrelik sütü 40 bin işlem yaparak ilk dört aylık girişlerini tamamladı. Tarım-Koop Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı, Köy-Koop Edirne Birliği Başkanı Ahmet Erken, süt işinde de çalışmaların özveri ve titizlikle sürdüğünü belirterek, bayram sonrası diğer süt girişlerinin yapılacağını, destekler çıktığında tüm işlemlerin hazır olacağını söyledi. 
Köy-Koop Edirne Birliği, 2017 yılı süt müstahsillerini Ulusal Süt Kayıt Sistemi'ne girilmesi için süt girişlerini ara vermeden sürdürüyor.  Tarım-Koop Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı, Köy-Koop Edirne Birliği Başkanı Ahmet Erken, 56 milyon 13 bin 715 litrelik sütün 40 bin işlem yapılarak ilk dört aylık girişlerinin tamamlandığını söyledi. Birlik Başkanı Ahmet Erken, çalışmaların hızla devam ettiğini ve titizlikle yürütüldüğünü belirterek açıklamasında şunlara yer verdi:
GÜNLÜK 400 TON SÜT
“Bilindiği gibi Köy-Koop Edirne Birliği sadece çeltik ekimi değil, tarımsal kalkınma kooperatifleri olduğundan dolayı her çeşit faaliyetlerde bulunuyor. Bunlardan biri de hayvancılık ve süt. Bilindiği gibi birliğimiz 193 kooperatiften oluşan bir birlik. Daha fazla vardı yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin üyelikleri düştü. Şu anda 150 köyün kooperatifimiz 7 bin müstahsiliyle hayvancılık ve süt işi yapmaya devam ediyor. Güzel bir birliktelik olduğunu biliyoruz. Bakanlığımızın tebliğ ve kanunlarına göre 150 köyde 193 merkezde günlük ortalama 400 tona yakın süt pazarlamaktayız. Daha önceki yıllarda bildiğiniz gibi sütleri pazarlıyorduk. Müstahsilleri faturaları kesiyorduk. Ulusal Süt Kayıt Sistemi'ne girmesi için müstahsil ve faturalarımızı başka kurumlara gönderiyorduk. Bu da kurumlar arası çelişkilere yol açıyordu. 
56 MİLYON 13 BİN 715 LİTRELİK SÜTÜN GİRİŞİ YAPILDI
Tabi bakanlığımız bu konuda bilgilendirildi ve sonrasında 2017 yılı süt müstahsillerini Ulusal Süt Kayıt Sistemi'ne girilmesi için süt işi yapan birliklere 2017 şiflerini kendi ortaklarının kendi müstahsillerini girebilmesi için tüm birliklere bakanlığımız tebliğ etti. Biz de buna istinaden süt girişlerimizi yapıyoruz ve şu anda kadar 56 milyon 13 bin 715 litrelik sütümüzü 40 bin işlem yaparak ilk dört aylık girişleri bitirdi. Beşinci ayları da bu aydan sonra gireceğiz. Beşinci ayı bayramdan sonra girilecek. Süt destekleri de bakanlık çıkardığında hazır olmuş olacak. Bu yönde de çalışmalarımız büyük bir özveriyle ve titizlikle devam ediyor.
Birlik, olarak tüm ortaklarımızın ve kooperatiflerimizin mübarek Ramazan Bayramı'nı kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)