Milletvekili Yazgan açıkladı
Paylaş
Tweetle
Paylaş

CHP’de 3 Dönem Kuralı Geliyor

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, CHP’de 6-9 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olağanüstü tüzük kurultayı ile ilgili açıklama yaptı.

Yazgan, tüzük kurultayı öncesi özellikle Trakya bölgesindeki CHP örgütlerinin sık sık dile getirdiği yerel ve genel seçimlerde başarılı olunmasına rağmen genel merkez delegeliği sayısının az olması ile milletvekilliği ve belediye başkanlığında 3 dönem sınırı konularında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“KOMİSYONA TEKLİFİMİZİ VERDİK”

Olağanüstü tüzük kurultayı öncesi Trakya bölgesindeki CHP örgütlerinin genel merkez delegeliği sayısının artırılması talebi ile ilgili konuşan Yazgan; “Türkiye’deki seçim kanununa göre partiler, meclisteki milletvekili sayısının tam 2 katı olan bin 200 delegeyle temsil edilebiliyor. Bizim partimizin şu anki tüzüğünde de milletvekili sayısının 2 katı. Ama insanlarımızın da, ‘Biz burada başarılıyız. Bizim burada milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız var. Ama temsiliyet noktasında hiç belediye başkanı ve milletvekili olmayan büyük bir şehrin altında kalıyoruz’ demesini anlıyorum. Bununla ilgili biz de teklifimizi verdik. En azından yüzde 50 artış ya da oy oranına göre her yüzde 25’e 1 artış şeklinde bir beklentimiz var. Bu teklifimiz tüzük komisyonunda değerlendirilecek ve onun üzerine tüzük kurultayında görüşmeye gelecek. Olumlu bir sonuç çıkması için çabamızı devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“HERKES MUTABIK GİBİ GÖRÜNÜYOR”

Yazgan, tüzük kurultayında milletvekilliği ve belediye başkanlığı için 3 dönem kuralının getirileceğine dair iddiaları da cevaplarken; “Bizim partimiz, demokratik bir parti. Benim de şu anda siyasi okumama ve partiden okumama göre herkes 3 dönem milletvekilliği, 3 dönem belediye başkanlığı noktasında mutabık gibi görünüyor. Kurultayda da buna yönelik bir karar çıkacağını öngörüyorum. Ama bildiğiniz gibi demokratik bir partide, ‘Bugün bu çıkacak. Genel başkan şunu söyledi, bu şekilde olacak’ diye bir cevap veremeyiz. Ama toplumdaki beklenti ve genel merkez sathındaki duruşun çıkmasına sebebiyet vereceğini ve bu şekilde olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)