Orman Kanunlarından Haberimiz Var mı?
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Tarım ve Orman Bakanlığı, ülke genelinde artan orman yangınları nedeniyle, sosyal medya hesabından orman yangınlarıyla ilgili suç ve cezaları hatırlattı.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yangınlara karşı daha hassas olan ormanlık alanlarda ülke genelinde yangınlar çıkmaya başladı. Yangınların artarak devam etmesinin ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı, sosyal medya hesaplarından, orman yangınları ile ilgili suçlar ve cezaları paylaştı.

Ormanlara sönmemiş sigara ve yangına yol açabilecek madde atana 1 yıldan 3 yıla kadar hapis…

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, düzen ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak orman yangınına sebebiyet vermenin cezasının 3 yıldan 10 yıla kadar hapis olduğu bildirilirken, suç ve cezalar ile ilgili şu paylaşım yapıldı; “Kasten orman yakmak ‘10 yıldan az olmamak üzere hapis’ ve bir günden on bin güne kadar adli para cezası. Devletin güvenliğine karşı kurulmuş örgüt faliyeti çerçevesinde ormanları yakmak: ‘Müebbet hapis’ ve yirmi bin günden yirmi beş bin güne kadar adli para cezası. Ormanda izin verilen yerlerin dışında ateş yakmak, ormanda yaktığı ateşi söndürmeden mahali terketmek, ormanlara sönmemiş sigara ve yangına yol açabilecek madde atmak, ormana dört kilometre mesafede ve Orman Kanunu’nun 31-32. maddeleri kapsamına giren köy hudutları içinde anız ve benzer bitki örtüsü yakmak,’1 yıldan 3 yıla kadar hapis’ ve adli para cezası.” Ayrıca, ölüm ve yaralanma meydana gelmesi halinde bu suçlardan ayrıca cezaların uygulanacağı da bildirildi.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)