Edirne’ye 160 Milyon TL’lik taşkın koruma yatırımı
Paylaş
Tweetle
Paylaş

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, toplam yatırım bedeli 160 milyon lirayı bulan taşkın koruma projeleri kapsamında Edirne ve ilçelerinde inşa edilecek olan menfez, köprü ve kanallarla şehrin taşkınlara karşı daha korunaklı hale getirileceğini söyl

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, toplam yatırım bedeli 160 milyon lirayı bulan taşkın koruma projeleri kapsamında Edirne ve ilçelerinde inşa edilecek olan menfez, köprü ve kanallarla şehrin taşkınlara karşı daha korunaklı hale getirileceğini söyledi.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne’ye yapılacak olan taşkın koruma  yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aksal, “Yeni yatırımlar Kadim Şehrimiz Edirne’mize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun. Edirne ve Havsa, Uzunköprü ile Süloğlu ilçelerinde inşa edilecek menfez, köprü ve kanallarla şehrimizi taşkınlara karşı daha korunaklı hale getiriyoruz” dedi.

Toplam yatırım bedeli 160 milyon lirayı bulan taşkın koruma projeleri kapsamında, Edirne ve ilçelerinde kapsamlı çalışmalar yapılacağını ifade eden Milletvekili Aksal, “Merkez Orhaniye ve Demirkapı, Havsa’nın Osmanlı, Abalar, Çukurköy, Habiller, Naipyusuf, Şerbettar ve Uzunköprü Değirmenci bölgelerinde taşkın koruma ikmal işleri gerçekleştirilecek. Bu projeler kapsamında 6 yerleşim yerinde yaklaşık 4 kilometre harçlı pere imalatı ve 26 adet menfez geçiş yapısıyla mahallelerin taşkınlara karşı daha güvenli hale gelecek” dedi.

Süloğlu ilçesine inşa edilecek 3 köprü ve yaklaşık 3 kilometrelik duvarlı kanal ile ilçenin önemli bir sorununun çözüme kavuşacağını belirten Milletvekili Fatma Aksal, açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı ve Edirne’ye hizmette emeği geçenlere teşekkür ediyor, hemşehrilerime hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)