Okullar, TANAP kapsamındaki projelerini teslim ediyor
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bünyesindeki eğitim kurumlarına, TANAP (Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında verilen hibeler ile ilgili hazırladığı projeleri teslim etmeye başladı.

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bünyesindeki eğitim kurumlarına, TANAP (Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında verilen hibeler ile ilgili hazırladığı projeleri teslim etmeye başladı.

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bünyesindeki kurumlara, TANAP (Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları II. Hibe Çağrısı ile ilgili bilgilendirici yazışmaları yapmasının ardından, kurumların hazırladığı projeleri de TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları II. Hibe Çağrısı kapsamında teslim etmeye başladı. Son başvuru tarihinin 23 Ağustos 2017 olduğu bahse konu hibelere, okul, kütüphane, spor alanları ve genel sosyal alanların ekipman açısından desteklenmesi başlığı altında küçük ölçekli hibelerde 200 bin TL ye kadar bütçesi olan projelerin TANAP tarafından %95'inin karşılandığı hatırlatılırken, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de, bünyesindeki kurumlara ait TANAP projelerini teslim etmeye başladı. İlk olarak Çamlıca Ortaokulu ve Keşan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin Küçük Ölçekli Hibe başvurusu tamamlandı.

Teslimler devam edecek

Bahse konu hibe çağrısı ile ilgili kurumlara verilen bilgilendirmelere; "Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, TANAP, projesinin amacı, Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya taşınmasıdır. TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturmaktadır. TANAP, Türkiye Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacaktır. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz aktaracak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacaktır. Proje kapsamında Türkiye sınırları içerisinde biri Eskişehir ve diğeri Trakya’da olmak üzere, ulusal doğal gaz iletim şebekesine bağlantı için iki çıkış noktası yer alacaktır. TANAP Doğal Gaz Boru Hattı sistemi; 19 kilometresi Marmara Deniz geçişi olmak üzere toplam 1850 km'dir. Hat üzerinde bulunan illerin; Yerel yönetimler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, kooperatifler, birlikler, vakıflar, meslek odaları, federasyonlar ve birlik konfederasyonları, ulusal ve uluslararası kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, üniversiteler, KOBİ’ler (sadece tüzel kişiliği olan Mikro ve Küçük Ölçekli İşletmeler), köy muhtarlıkları, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri, İl / İlçe Özel İdareleri, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları (YİKOB), Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı (TAGEM) Enstitüler, Okul Aile Birlikleri ile Tarım Bilgi Sistemine (ÇKS, AKS, TÜKAS, TÜRKVET, vb) kayıtlı olan gerçek kişiler hibe başvurusunda bulunabilecekler." ifadelerine yer verildi. Bu bilgilendirmenin ardından, projelerin teslim edilmesine devam etmesi bekleniyor.

İlker Gürel Gündemsaros

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)

Çok Okunanlar