Şimşek, MHP'deki istifaları değerlendirdi: "Bu gidiş MHP için korkunç bir gidiş"
MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Edirne İl eski Başkanı Gürsel Şimşek, MHP'de yaşanan istifalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, MHP'nin, iktidar hedefinden uzaklaşmış bir görünüm verdiğini söyledi.
Şimşek, MHP'nin siyaset tarzında, özellikle 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından bazı farklılıklar olduğunu dile getirerek, "15 Temmuz öncesi parti politikaları ile 15 Temmuz sonrası parti politikaları arasında daha çok iktidar partisinin fikirlerine, iktidar partisinin yönetim şekline destek veren, iktidar partisini tamamen destekleyen bir siyaset anlayışı içerisinde bir yönetim oluşmaya başladı. Tabi ki 7 Haziran 2015 seçimleri ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasında da Milliyetçi Hareket Partisi, 3 aylık dönemde tamamen seçim stratejisindeki yanlışlar nedeniyle çok ciddi oy kaybına uğradı. Millete kendini anlatamadı. Daha sonra partide bir kurultay çalışmasının yapılması, parti içinde sesini yükselten partici muhalifler tarafından seslendirildi. ‘Olağanüstü Kurultay yapalım ve o kurultayda MHP’nin seçimlerde yaşadığı sorunları, oyların neden düştüğünü araştıralım. En azından genel merkezde yeni yönetim kadrolarının görev almasını sağlayacak bir kurultay yapalım’ şeklinde bir talep oldu. Ama bu talebe genel merkez kulak tıkadı. Biz de Edirne’den kurultay delegeleri olarak buna destek veren muhalif bir ses olarak gündeme geldik.” dedi.
"Bugünkü ortamda eğer yarın seçim olsun MHP Türkiye’de yüzde 10’luk barajı asla geçemez"
MHP'nin, 15 Temmuz sonrasında, AK Parti'yi desteklediğini ve AK Parti politikalarını benimseyen yeni bir siyaset tarzı geliştirdiğine dikkat çeken Gürsel Şimşek, "Muhaliflerin dış destekli olduğunu söyleyip, MHP’yi ele geçirmek isteyen bir takım odaklar olduğunu ifade ederek kendi partisinde yıllarca hizmet etmiş insanlarla sert mücadeleye girdi, ihraçlar oldu. Bu ihraçlar sonucunda MHP’ye yıllarca hizmet etmiş ama bu muhalif süreç içerisinde genel başkanlığa aday olabilecek nitelikteki insanlar partiden uzaklaştırıldı. Hal böyle olunca bugüne kadar partiye hizmet vermiş olan insanlar, partiye bir küskünlük gösteriyor ve bu küskünlükle beraber her yerde istifalar oluyor. Aslında bunu normal karşılamak lazım. Genel merkezde bugün bunu normal karşılıyor olabilir. Bu küskünlüğü sadece MHP’ye gönül vermiş partinin üyeleri olarak da görmemek gerekiyor. Bu çok daha geniş bir hadise. Çünkü Türkiye genelinde bazı seçimlerde MHP’ye oy veren 7 buçuk milyon seçmen vardı. Bu 7 buçuk milyon seçmenin 2 milyon seçmeni 7 Haziran ve 1 Kasım arasında MHP’ye küstü, oy vermedi. Arkasından da bu muhalif süreç oldu. Muhalif süreçte de partiye hizmet vermiş, kendini partinin bir neferi olarak gören insanlardan kayıplar oluştu. Bugün de partinin politikalarını desteklemeyen bir kitle MHP’den ayrılıyor. Yani bu gidiş MHP için korkunç bir gidiş. Bende bu gidişten korkuyorum. Zaten desteklemediğim politikalardan dolayı da parti içinde aktif rol almıyoruz ve bu politikaları takip ettirdikleri sürece kesinlikle MHP’nin içinde olmayacağımızı her zaman ifade ediyoruz. Artık partinin çalışmalarını beğenmeyen insanlar, bu partinin iktidar olma hedefinden uzaklaştığını görüyorlar. Türkiye’de siyasi partiyi kurmak, yönetmek ve bu partiye gönül veren insanları bir şekilde mutlu etmek adına partinizi mutlaka iktidara getirmeniz gerekir ama MHP iktidar hedefinden uzaklaşmış parti görünümünde. Dolayısıyla bu yapıya gönül veren insanlarda iktidar hedefinden uzaklaşmış partinin gönüldaşı olmak istemiyor. Şu anda bu partiye ilişkisi kalmayan Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Sinan Oğan gibi isimlerde yeni bir siyaset anlayışı içerisinde, yeni bir parti oluşumu için çalışmaları var. Bu çalışmalar olursa da zannediyorum istifa eden insanların çoğu bu partide görev alacaktır. Şunu da söylemek gerekiyor ki bu şekilde, bugünkü ortamda eğer yarın seçim olsun MHP Türkiye’de yüzde 10’luk barajı asla geçemez." diye konuştu.
"Sahada tek bir siyaset alternatifi var, o da AK Parti’nin ortaya koyduğu politikalar"
Toplumun, muhalefetin sesini duyamadığını, bu nedene de muhalefetin eksikliğinden bahsedildiğini dile getiren Şimşek, şunları söyledi; "MHP de, CHP de bu muhalefet boşluğunu dolduramıyor. Ancak CHP’nin özellikle son yaptığı adalet yürüyüşü ile farklılık ortaya koymaya çalışıyor. Fakat MHP tamamen muhalefetten çekilmiş durumda. Dolayısıyla sahada tek bir siyaset alternatifi var, o da AK Parti’nin ortaya koyduğu politikalar. Yeni bir merkez parti oluşması durumunda Türkiye’de insanların bu merkez partide kendini bulabileceği politikalarla ülkenin yönetilebileceğine inanırsa yeni seçimlerde farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Aksi takdirde Türkiye ne kadar seçime giderse gitsin çıkacak olan sonuçlar bunlardan farklı olmaz. Ancak MHP bu gidişle siyaset sahnesinden silinmek üzere. Yani parti kendisini siyasi hayattan yavaş yavaş siliyor. Bunu genel merkez kadrosu bizzat kendi eliyle yapıyor."
İlker Gürel Gündemsaros
trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri