Keşan TSO, Eylül’de “Batı Trakya Çalıştayı” düzenleyecek
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Yunanistan’da, yaklaşık 100 kişilik işadamının karşıladığı Keşan TSO Heyeti, Eylül ayında Keşan’da “Batı Trakya Çalıştayı” düzenleme kararı aldı.

Yunanistan’da, yaklaşık 100 kişilik işadamının karşıladığı Keşan TSO Heyeti, Eylül ayında Keşan’da “Batı Trakya Çalıştayı” düzenleme kararı aldı.

Yunanistan Gümülcine Başkonsolosluğu ve Kuzey Yunanistan İşadamları Derneği ile Yunanistan’a giderek temaslarda bulunan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) heyeti, Eylül ayında Keşan’da Batı Trakya Çalıştayı gerçekleştirecek.

14 Haziran Çarşamba günü, Yunanistan Gümülcine Başkonsolosluğu ve Kuzey Yunanistan İşadamları Derneği yöneticileri ile bir araya gelen Keşan TSO heyeti, iki bölge iş camiasının ikili çalışmalarını arttırmaya yönelik yapılacak somut projeler, uygulamalar ve sınır ötesi işbirlikleri konusunda Keşan’da geniş katılımlı bir “Çalıştay” planlaması yaptı.

Yunanistan Gümülcine Başkonsolosluğu ve Kuzey Yunanistan İşadamları Derneği ile yapılan temaslara, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Meclis Üyeleri Yalçın ŞenTurgay AkıncıoğluM. Ekrem Şanlı, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Cemil ÇakıcıKadir Mutaf, Komite Üyesi Hasan Keskin ve Genel Sekreter Erdem Başak katıldı.

Helvacıoğlu: “Hedef, iki bölge işadamlarının ikili iş ilişkilerini arttırmak”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Helvacıoğlu şunları kaydetti: “Kuzey Yunanistan İşadamları Derneği’nin daveti üzerine gittiğimiz Yunanistan’daki ilk görüşmemizi Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ile yaptık. Oldukça verimli bir toplantı geçirdik. Buradaki toplantımızın gündemi, Yunanistan ve bölgenin genel ekonomisi ile iki bölge işadamlarımızın karşılıklı ikili ilişkilerini arttırmak üzerineydi. Yaptığımız verimli görüşmeler neticesinde, Yunanistan Batı Trakya’da yaşaya soydaşlarımız ve işadamlarımız ile birlikte, Valiliğimiz, Belediyelerimiz, Odalar ve Borsalar Birliğimiz, Üniversitelerimiz, Ataşeliğimiz, Konsolosluğumuz, Dernek ve STK’larımızın da destekleri ile Eylül ayında Keşan’da güçlü ve verimli bir çalıştay yapmayı kararlaştırdık.”

“İki bölgenin önceliği ekonomi olmalı”

Keşan TSO heyeti, Başkonsolosluk temaslarının ardından İskeçe’de, Kuzey Yunanistan İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.  Toplantıda, Keşan TSO heyetini, Kuzey Yunanistan İşadamları Derneği Başkanı Fatih Türkmen, İskeçe Hükümet Milletvekili Hüseyin Zeybek, Selanik Türk Ataşesi M. Serkan Buralı, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Mustafçoba Belediye Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Belediye Meclis Üyesi Levent Karaosman, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi M. Lokman Aydoğan ve yaklaşık 100 kişiden oluşan dernek üyeleri ile işadamları karşıladı. Helvacıoğlu, buradaki toplantı ile ilgili şunları söyledi: “Başkonsoloslukta yaptığımız önemli planlama toplantısının ardından, Kuzey Yunanistan İşadamları Derneği Yöneticileri ile üye ve işadamlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik bir heyetle İskeçe’de bir araya geldik. Dernek Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz, heyetimize oldukça itibarlı bir karşılama yaptılar. Kuzey Yunanistan İşadamları Derneği geçtiğimiz günlerde ilk yurtdışı ziyaretlerini Keşan’da Odamıza gerçekleştirmişlerdi. Yine yurtdışından ilk ziyaretlerini bizleri misafir ederek gerçekleştirmiş oldular. Burada yaptığımız görüşmelerde gördük ki oradaki iş adamlarımız ve soydaşlarımız Türkiye’den çok umutlu, bizleri emsal ve örnek model olarak gördüklerinden birlikte hareket etmek ve sınır ötesi işbirliklerini geliştirme mücadelemizden son derece memnun olduklarını ifade ettiler. Batı Trakya ile Keşan ayağı olarak neler yapabileceğimizi masaya yatırdık. Enerjiden, tarıma, sanayiden, turizme kadar ticaret alanında işbirliklerini geliştirmemiz gerektiği öne çıkan konular arasındaydı. Dostlukların ve kardeşliğin ekonomiye dönüştürülmesi gerekliliğini vurguladık. Eylül ayında Keşan’da yapacağımız çalıştayın sonuç bildirgesi ile daha somut projeleri uygulamaya geçirmek istiyoruz.”

Türkmen: “Özellikle AB projelerinde Keşan TSO ile birlikte hareket etmek istiyoruz”

Kuzey Yunanistan İşadamları Derneği Başkanı Fatih Türkmen de, Keşan TSO heyetiyle yaptıkları toplantıda, dernek yapısıyla ilgili bilgiler vererek toplantıyı değerlendirdi. Türkmen şöyle konuştu: “Derneğimizin yaklaşık 100 üyesi bulunuyor. 43 yaş ortalaması ile genç ve dinamik yapıya sahibiz. Keşan TSO bizim için bir mutfak. Türkiye’den ve Keşan’dan çok umutluyuz, birlikteliklerin ve işbirliklerinin geliştirilmesi için önemli adımların atılacağı çalıştayı heyecanla bekliyoruz. Özellikle AB projelerinde Keşan TSO ile birlikte hareket etmek istiyoruz.”

Toplantı, Eylül ayında yapılacak olan Batı Trakya Çalıştayı’nın ayrıntılı planlanması ile devam etti.

Haber Merkezi

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)