Enez festival yorgunu
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Enez Belediyesi'nce düzenlenen 23. Enez Av ve Balık Festivali sona erdi.

Festivalin son günü ilk olarak Trapez Mevkiindeki Trap Atışlarıyla başladı. Yarışmaya çevre il ve ilçelerden 24 profesyonel ve 60 amatör yarışmacı katıldı. 300-400 kişinin katıldığı trap atışları etkinlikleri renkli geçti. Enez İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı'da trap atışlarına katıldı ve bizzat kendileri de atış yaptı. Yarışma şu şekilde sonuçlandı;
Profesyonelde;
Birinci Ercan Dağlı, İkinci Ercan Çelik, Üçüncü Engin Aygüler
Amatörde;
Birinci Aytaş Oral, İkinci Sinan Kılıç, Üçüncü Volkan Korkmaz 
Trap atışlarında dereceye girenlere koç, fişek, havalı tüfek, otomatik av tüfeği, trap fişeği gibi hediyeler verildi. Yapılan çekilişlerde Enez Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü bir adet otomatik av tüfeği kazandı.
Enez Limanında 100 metre ve 200 metre yüzme yarışmaları düzenlendi. Yüzme yarışmasında;
Bayanlarda 100 metrede
Birinci Sinem Sevinçli, İkinci Selin Döloğlu, Üçüncü Pelin Döloğlu
Erkeklerde 100 metrede
Birinci Egemen Nizam, İkinci Adil Bağış, Üçüncü Tezcan Çolak
Erkeklerde 200 metrede
Birinci Seynun Sabri Atacan, İkinci Ozan Kayabaş, Üçüncü Feridun Çakır.
Yarışma birincilerine altın, yarışma ikinci ve üçüncülerine hediye paketi takdim edildi.
Yüzme yarışmasından sonra düzenlenen yağlı direk bayrak alma yarışmasının birincisi Furkan Yılmazoğlu oldu. Yarışma birincisine altın verildi.
İstanbul Üniversitesi Kampında yenilen yemeğin ardından Enez Cumhuriyet Meydanındaki Program, Enez Halk Eğitimi Merkez Müdürlüğü'nün Minikler Grubu'nun sergilediği folklor gösterisiyle devam etti. Festivalin son gecesinde, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ak Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe ve Yönetim Kurulu, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve Keşan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'da Enez'e geldi. 
Folklor gösterisinden sonra Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı, konuşma yaptı. Bostancı konuşmasında şu konulara değindi;
“ 2014 yılından bugüne kadar Enez'de önemli ilerlemeler oldu. Bütçe hacmi 4,5 milyon liradan 25 milyona yükseldi. İstihdam sayısı 25 kişiden 400e arttı.2019 yılında doğal gaz altyapı çalışmaları tamamlanmış olacak. Emlak fiyatları 3 yılda 3 kat arttı. Enez, artık rüştünü kanıtladı.”
Bostancı,  maddi ve manevi yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sultangazi Belediye Başkanı'na teşekkürlerini dile getirdi. Sultangazi Belediye Başkanı Altunay Enez Belediyesi'ne bu ay 2 sıkıştırmalı çöp toplama aracı ve bir soğutmalı cenaze aracı yardımında bulundu.
Festivalin son gününde katkılarından dolayı Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'a, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman'a, Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu'ya, Keşan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'na, İlçe Tarım Müdürü Yasin Samuk'a, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadi Saylak'a, THK Enez Şube Başkan'ı Celal Karakaş'a,Yenice Köyü Muhtarı İlhami Akgül'e, Çavuşköy Muhtarı Habip Işın'a, Işıklı Köyü Muhtarı Fedai Adalı'ya,  Sütçüler Köyü Muhtarı Hasan Aktaş'a, Karaincirli Köyü Muhtarı Hasan Öztekin'e plaketleri Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı tarafından takdim edildi.
 TRT Tek Rumeli Tv Adım Adım Programı Yapımcısı Necdet Uybaş'a, Anadolu Ajansı Tek Rumeli Tv Temsilcisi Ömer Çakıcı'ya, Ton Tv Temsilcisi Şık Hasan'a, Keşan Reklam Ajansı Tek Rumeli Tv Sunucusu Semra Anlar'a, Alp Ajans Organizasyon Şirketi sahibi Neptün Alp'e plaketleri Enez İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı tarafından takdim edildi.
Geceye damgasını sanatçı Bengü vurdu. Şarkıları, grubu, sinevizyon görsel efektleri ve performansıyla Bengü adeta Enez'i salladı. 
Gecenin sonunda Enez İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı adına Belediye Meclis Üyesi Eyüp Soydemir Sanatçı Bengü'ye ve Sevtuğ Kasapoğu'na plaket takdiminde bulundu. S
oydemir kapanış konuşmasında, 1977 yılından beri geleneksel olarak düzenlenmekte olan Enez Av ve Balık Festivali'nin 13 yıl aradan sonra tekrar düzenlenmesinin kendilerine nasip olduğunu ve bu yüzden başta Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı'ya, Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz'e ve emeği geçen herkese teşekkürlerini dile getirdi.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)