İlkdoğmuş,”Devletimiz Milletimizin Yanında”
Paylaş
Tweetle
Paylaş

AK Parti İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş, yaptığı sözlü açıklama ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarken, gündem ve esnaf ile çiftçiye yönelik yapılan desteklemelerle ilgili bilgi verdi.

İlkdoğmuş“Öncelikle; her alanda ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atan Türk gençliği, ülkemizin yarınlarının da en büyük teminatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin ve İpsalalı hemşerilerimin  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı  en kalbi duygularla kutluyorum.” dedi.

Kademeli normalleşme takviminin ilk etabını oluşturan Mayıs ayının kalan günleriyle ilgili uygulama esaslarının İçişleri Bakanlığı tarafından kamuoyuna duyurulduğunu anımsatan Hakan İlkdoğmuş, şunları söyledi: “Sokağa çıkma kısıtlamasını hafta içi saat 21.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında sürdüreceğiz. Hafta sonları ise Mayıs ayı sonuna kadar sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek. Şehirlerarası seyahatler, sokağa çıkma kısıtlaması olmayan saatlerde serbestçe yapılabilecek, diğer saatlerdeki yine izne tabi olacaktır. Anaokulları ve kreşler açılacak, diğer eğitim öğretim kademeleriyle ilgili süreç daha sonra belirlenecektir. Bu açıklanan  kısıtlama takviminde  genelgede yer alan bu hususların ‘tamam’ diye ifade ettiğimiz temizlik, maske ve mesafe kurallarına uygun şekilde hayata geçirilmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısında 1 Haziran’dan itibaren başlayacak kademeli normalleşme takviminin ikinci etabını da ayrıntılı şekilde görüşmeleri yapıldı. Önümüzdeki günlerde, gelişmelere göre, bu konudaki uygulama esaslarını milletimizle paylaşacaktır.”

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla vatandaşların hem sağlığını hem de işini ve aşını korumanın mücadelesini vermek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarının altını çizen İlkdoğmuş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Devletimiz ve devletimizin tüm kurum ,kuruluşlarına minnettarlığımı dile getirmek istiyorum. Kısıtlamalardan etkilenen sektörlere maaş, kira ve gelir desteği, vergi ve prim ödemeleri, hatta ötelemelerini de yaptık. Vergi ve prim ile ilgili attığımız bu adımların yanında kredi kolaylıkları ve taksit ertelemeleri gibi her türlü kolaylığı gösterdik. Ülkenin önemli istihdam ve gelir kaynaklarından olan turizm sektörünü ayakta tutmak için çalışmalar devam ediyor. Her kesimden ihtiyaç sahibi vatandaşımıza çeşitli kalemlerde hibe ödemeleri yaptık. Sadece merkezi yönetim bütçesinden yaptığımız harcamalar şimdiden 79 milyar liraya ulaştı. Bu rakam yıl sonunda 104 milyar lirayı bulacaktır. Bu çerçevede ilaç, tıbbi malzeme, sağlık personeline ek ödeme, tarım üreticilerine sübvansiyonlu kredi desteği temin ettik. Şimdi bir başka müjdeye daha geliyorum yaklaşık 645 bin emeklimizin maaşını 1500 liraya çıkardık. Esnafımıza verdiğimiz ciro ve kira desteğinden 1 milyon 200 bin vatandaşımız yararlandı. Vergi indirimleri ile yani devletin 26 milyar lirayı bulan alacağından vazgeçerek pek çok sektöre destek olduk. Kısa çalışma ödeneğinden 3 milyon 768 bin, işsizlik ödeneğinden 1 milyonun üzerinde nakdi ücret desteğinden de 2 milyon 806 bin vatandaşımız faydalanmıştır. Bu desteklerin tutarı şimdiden 55 milyar lirayı bulmuştur. Haziran sonu itibarıyla 67 milyar liraya ulaşacaktır. Sosyal destek programlarıyla 5 milyonun üzerinde haneye doğrudan nakit yardımı yaptık. Merkezi yönetim bütçesi ile birlikte tüm bu nakdi ödemelerin tutarı şimdiden 134 milyar lira olarak gerçekleşirken bu rakam Haziran ayı sonu 181 milyar lirayı bulacaktır.”

“KREDİLERİN TOPLAMI 315 MİLYAR LİRAYI AŞMIŞTIR”

Hakan İlkdoğmuş, kredilerle ilgili de şu bilgiyi paylaştı: “Bankacılık sektörünün esnaflara, KOBİ’lere, ihracatçılara ve vatandaşlara verdiği krediler  bugüne kadar 400 bine yakın firmanın, 8 milyon vatandaşımızın ve 848 bin esnafımızın faydalandığı uygun maliyetli bu kredilerin toplamı 315 milyar lirayı aşmıştır. Tarım Kredi Kooperatiflerinin, esnafların, mükelleflerin, vergi ve sigorta primi ertelemeleri ve borç yeniden yapılandırmalarıyla her kesimden insanımızı rahatlattık. Bugüne kadar 206 milyar lirayı bulan borç ertelemelerinin tutarının, yıl sonunda 219 milyar liraya ulaşacaktır. Salgının başladığı günden bu yana toplamda 661 milyar liralık bir kaynağı insanımızın emrine vermiş olduk.”

“ESNAFIMIZA MÜJDE…”

AK Parti İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş, önceki gün  açıklanan esnaf destek paketi ile ilgili de şunları ifade etti: “Bu ivme programıyla salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara vermek mecburiyetinde kalan esnaflarımıza iki grup halinde destek olmayı amaçlıyoruz.

Birinci grupta; kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)