İpsala Ovasında Çeltik Ekim Zamanı
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Türkiye’nin çeltik ambarı olarak bilinen İpsala ovasında yaz aylarının başlaması ile beraber çeltik ekimlerine başlandı.

İpsala Kaymakamı ve çeltik komisyonu başkanı Ekrem Güngör, önceki çeltik ekim alanında çeltik tohumlarını su ile buluşturdu.

İpsala Kaymakamı ve çeltik komisyonu başkanı Ekrem Güngör, çeltik tohumlarını tarlaya atarak yeni çeltik sezonunun bereketli olmasını diledi,

İpsala'da çeltik ekimini başlatan Kaymakam Güngör,”2020 üretim sezonunda, ülkemizdeki çeltik üretiminin %43’ü Edirne ilimizde ve %20’lik kısmı ise İpsala İlçemizde gerçekleştirilmiştir.

Pirincimiz, İpsala pirinci sofralarda birinci sloganıyla ünlenmiş, coğrafi işaretiyle bölgemize ait bir marka olarak tescillenmiş olmasının yanı sıra, ülkemiz genelinde bir ilçede toplu halde ekimi gerçekleştirilen en yüksek ekim alanlarına sahip bir tarım ürünüdür. Geçen sene, yıl boyunca İpsala’mızda çeltik ekim alanları toplamda 210.000 dekar düzeylerine ulaşmış ve böylece yeni bir Türkiye rekoru daha ilçemizde kırılmıştır.

İpsala’da üretilen pirinçlerin satış ve pazarlama süreci ülkemiz genelinde büyük bir pazar değeriyle gerçekleştirilmektedir. Yoğun olarak bölgemizde yetiştirilen Luna, Cammeo, Osmancık, Rekor, Baldo ve benzeri çeşitlerin ülke genelinde ciddi bir tüketici talebiyle karşılanıyor oluşu, uzun yılların tecrübesiyle üretilen beyaz altın pirinçlerimizin lezzeti ve kalitesiyle kendisini ispatlamış olmasının doğal bir sonucudur. Pirincimiz her yıl arazi, verim, kalite ve pazar değeri açısından yükselmeye devam eden önemli bir milli servettir, bu duygu ve düşüncelerle çeltik tohumlarını su ve toprakla buluşturduk üreticilerimize bereketli bir üretim sezonu dileklerinde bulunuyor attığımız tohumların hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Çeltikten beyaz altınımız pirince giden bu süreçte tüm emekçilerimize teşekkür ediyorum.

2021 yılı ilk ekiliş işlemlerine İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, İpsala İlçe Tarım ve Orman Müdürü Olcay Karbuz ve İpsala Çeltik Üreticiler Birliği Başkanı Sedat Balcılar da katıldı.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri İpsala Ovasında Çeltik Ekim Zamanı İpsala Ovasında Çeltik Ekim Zamanı İpsala Ovasında Çeltik Ekim Zamanı İpsala Ovasında Çeltik Ekim Zamanı İpsala Ovasında Çeltik Ekim Zamanı İpsala Ovasında Çeltik Ekim Zamanı
Yorumlar (0)