Kaymakamlık Örnek Bir Projeye İmza Attı.
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan Proje ile yetim ve öksüz çocuklara çalışma odası hediye edildi.

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör’ün başlattığı “Bizim Çocuklarımız ”projesi kapsamında İlçemizde ikamet eden 3294 Sayılı Kanun kapsamında yer alan öksüz ve yetim olup muhtaç durumda olan çocukların eğitim ve sosyal yaşam kalitelerini arttırmak maksadıyla hazırlanan proje hayata geçirildi.

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, tarafından Öksüz ve Yetim çocuklara mektup yazılmış olup çocukların ihtiyaçları evlere de gidilerek tespit edildi.

Proje ile ilgili İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, şunları aktardı; “Kaymakamlığımız koordinasyonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelimiz ilçemiz genelinde anne veya babası olmayan, ilkokul, ortaokul ve liseye giden muhtaç öğrencilerimizi belirledik. Yapılan çalışmalar sonrası öğrencilerimizin ihtiyaçları evlere gidilerek tespit edildi. Genel olarak öksüz ve yetim çocuklarımızın oda takımı, masa, sandalye, yatak, dolap ihtiyaçları olduğunu belirledik. Çocuklarımızın daha rahat ortamlarda çalışmalarına imkân sağlamak için onlara oda takımı aldık ve hatıra kalması için bir mektup yazdık. Onların ihtiyacını karşılayıp, devletin şefkatli yüzünü gösterebildiysek ne mutlu bizlere” dedi.

Devletimizin kapısının her zaman herkese açık olduğunu vurgulayan Kaymakam Güngör, ilçede tespit edilen öksüz ve yetim çocuklara gönderdiği mektuplar da da çocuklara şunları ifade etti;

“Merhaba benim değerli kardeşim, Ben İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör.

Bu mektubu sana yazmamdaki amacım senin mutluluğuna, sevincine ve hüznüne ortak olabilmektir.

Bilmeni isterim ki devletimiz maddi ve manevi olarak her zaman yanındadır. Devletimiz sizi daha fazla nasıl mutlu edebilir düşüncesi ile çalışmaktadır. İnşallah senin de güçlü, bilgili, okuyan, araştıran ve mutlu bir birey olarak ülkemizin milletimizin güçlü yarınları içinde yer almanı yürekten istiyorum. Ülkemizin sizin gibi çalışkan, dürüst ve zeki öğrencilere ihtiyacı vardır. Bu ülkenin geleceği sizlere emanettir.

Size oda takımı hediye ediyoruz, iyi bir öğrenci olmanı istiyor ve derslerine daha iyi ortamlarda çalışmanı amaçlıyoruz. Okumak ve çalışmak limana ulaşmanı sağlayacak birer fenerdir. Ayrıca sizler gibi yetim ve öksüz olan Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) de ‘’ İlimle geçen her gece, ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır’’ buyurmaktadır. Bunun yanında okumak ve çalışmak kendimize ve başkalarına saygı duymayı size öğretecektir. Yüreğini ve aklını insanlık sevgisi ile dolduracaktır.

Tüm bu söylediklerimin ışığında okumaya ve araştırmaya zaman ayır, derslerini çok iyi takip et. Bilgili, ahlaklı ve güçlü bir birey olarak devletimize ve aziz milletimize faydalı, vatanımızı ve bayrağımızı gönülden seven biri ol. Kimsesizlerin kimsesi Devletimizin yetiştirdiği bir Kaymakam olarak senin de kendini yetiştirerek bilgili ve donanımlı bir fert olmanı cani gönülden istiyorum.

Bunu başarmanı sağlayacak kudret, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi; bil ki damarlarındaki asil kanda mevcuttur. Bize ulaşmak istediğinde her zaman yanındayız. Seni çok seviyor, gözlerinden öpüyor, mektubunu bekliyorum. Hayatın boyunca mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.

Kaymakamlıkça alınan malzemeler İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör ve SYDV proje ekibi ve Mütevelli Heyeti üyeleri tarafından öğrencilere ev ziyaretleri yapılarak dağıtıldı. Çocukların sağlıklı şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri ve en önemlisi daha iyi ortamda eğitimlerini sürdürmeleri maksadıyla alınan Çocuk Odası Çalışma Takımları öğrencilerin hanelerine teslim edildi.

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, bu anlamlı projeye destek veren İpsala SYDV mütevelli heyeti üyelerine, daire amirlerine, öğretmenlere, muhtarlarımıza sahada tespitleri yapan ve koordine eden SYDV Müdür Vekili Birsen Kötülüketmez ve fedakar vakıf personelleri Arif Atılgan'a, Kurban Oğuz'a, Abdullah Yılmaz'a ve Mehmet Durmuş'a teşekkür etti.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri Kaymakamlık Örnek Bir Projeye İmza Attı. Kaymakamlık Örnek Bir Projeye İmza Attı. Kaymakamlık Örnek Bir Projeye İmza Attı.
Yorumlar (0)