Külleri Çöp Bidonlarına Atmayın!
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği yaptığı duyuruda köylerde yaşayan vatandaşları uyararak sönmemiş küllerin çöp bidonlarına atılmamasını istedi.

İpsala Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan duyuruda”Çöp konteynırlarına, henüz tam olarak sönmemiş ve soğutulmamış soba külü veya sönmüş kül olsa dahi bu tarz atık maddeler atılmamalı.

Bu tür yakıcı maddeler, atıldığı çöp konteynırını içten içe ya da alev almak suretiyle kullanılmayacak şekilde tamamen yakmakta, bu da milli servet kaybına neden olmaktadır. Aynı zamanda yanan konteynerlerden çevreyi rahatsız edici bir koku yayılmakta ve çevresindeki araçlar ve evlere sıçrayabilecek şekilde yangın tehlikesi oluşturmaktadır. Konteynırlara kül atılması konteynırlardaki ağırlığın artmasına neden olmakta bu nedenle çöp toplama araçlarımıza da büyük zararlar vermektedir. Köylerimizde konteynırlara atılmayıp ayrı bir şekilde toplanan kül atıkları birlik personelimiz tarafından ayrıca toplanacaktır.

 Lütfen sıcak veya soğuk kül atıklarımızı hiç bir şekilde çöp konteynerlarına atmayalım, tüm vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz.” denildi. Haber Merkezi

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)