Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirlikleri Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi kapsamındaki kültürel etkinliklerin ikincisi, 17-18 Temmuz'da Edirne'de yapılacak…
Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirlikleri Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi (DESİP) kapsamındaki 'Değişim Farkındalıkla Başlar' kültürel etkinliklerin ikincisi, 17-18 Temmuz'da Edirne'de yapılacak. Etkinliğe, Edirne Valisi Günay Özdemir ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Begeot katılacak.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü İstihdam Politikaları Daire Başkanlığı tarafından yürütülen 1,5 milyon Avro bütçeli DESİP kapsamında “Değişim Farkındalıkla Başlar” konulu dezavantajlı kişilerin ekonomik ve sosyal yaşama katılımındaki motivasyonlarının artırılmasını hedefleyen kültürel etkinliklerin ikincisi, 17-18 Temmuz 2017'de Edirne'de düzen-lenecek. Etkinlikte dezavantajlı grupların sanatsal ve el işi vb. ürünleri de sergilenecek.
Deveci Han Kültür Merkezi'nde yapılacak etkinliğe, Edirne Valisi Günay Özdemir, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı François Begeot, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ve AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Daire Başkan Vekili Hülya Tekin de katılıyor.
İki gün sürecek etkinliğin ilk günü, 09:30 10:30 saatleri arasında Margi Otel'de düzenlenecek kahvaltılı basın toplantısı ile başlayacak. Basın toplantısı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı François Begeot, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ve AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Daire Başkan Vekili Başkan'ı Hülya Tekin' in katılımlarıyla gerçekleşecek.
Etkinliğin Açılış Oturumu
Etkinliğin açılış oturumu ise Deveci Han Kültür Merkezi'nde yapılacak. Açılış oturumu, Edirne Valisi Günay Özdemir, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı François BEGEOT, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ve AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Daire Başkan Vekili Hülya Tekin' in katılımlarıyla gerçekleşecek.
-“Mutlu bir hayata ilk adım” Sergisi-
“Mutlu bir hayata ilk adım” sergisinin açılışı, oturum sonrası yapılacak. Deveci Han Kültür Merkezi Sergi Salonundaki etkinlikte, dezavantajlı grupların sanatsal ve el işi ürünleri sergilenecek. Edirne'de 17-18 Temmuz'da iki gün sürecek sergide, ISEDP - Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Projelerinden “Güvenli Yarınlar” Projesi, “Rengarenk” Projesi, Edirne Açık Cezaevi ve Edirne Çalışma ve İşkurumu İl Müdürlüğü'nün yürüttüğü meslek edindirme kurslarında üretilen ürünler yer alacak. Sergide, bazı ürünlerin üretimleri de yapılarak katılımcılara kursiyerler tarafından bilgi verilecek ve katılımcılarla kursiyerler arasında empati geliştirilmesi sağlanacak. Ayrıca sergide, “Edirne' de Yaşayan Roman Vatandaşların Sosyal Entegrasyonları ve İstihdam Edilebilirliklerinin Artırılması Projesi” kapsamında müzik eğitimi alan öğrencilerin her iki günde de müzik dinletisi yer alacak.
Sergi açılışından sonra öğle yemeği ardından, etkinliğin ikinci oturumu başlayacak. Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı'nın konuşmasıyla başlayacak oturum, Edirne'de Roman vatandaşların, eski hükümlülerin, hükümlülerin ve tutukluların sosyal entegrasyonu ile istihdamlarının geliştiril-mesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verecek Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler ve Adalet Bakanlığı Edirne Açık Cezaevi Müdür Yardımcısı Yusuf Çalışkan'ın konuşmalarıyla devam edecek.
Etkinliğin ikinci günü
Edirne kültürel etkinliğinin ikinci günü, İstihdam Politikaları Daire Başkanı İbrahim DEMİRCAN’ ın konuşması ile başlayacak. Daha sonra sahneye gelecek Edirne'de yürütülen 9 ISEDP Hibe Projesi temsilcileri, projelerinin amaçları ve dezavantajlı kişilerin yaşamlarına sağladıkları katkılar hakkında bilgi verecek.
Öğle yemeğinin ardından sergi salonunda, “Edirne' de Yaşayan Roman Vatandaşların Sosyal Entegrasyonları ve İstihdam Edilebilirliklerinin Artırılması Projesi” kapsamında müzik eğitimi alan öğrencilerin müzik dinletisi yer alacak.
Dördüncü oturumda ise Edirne'de yaşayan Roman vatandaşlar arasından çıkan iki rol model konuşacak. Arama Kurtarma Ekip Amiri Sezgin Kaplan, Roman vatandaşlar arasında var olan devlet kurumlarına kabul edilmeme hakkındaki ön yargıları kaldırma ve SİROMA Projesi Koordinatörü Elif Ulusoy ise eğitimin Roman vatandaşların istihdamına sağladığı katkılar hakkında bilgi verecek.
Oturumun ve programın son bölümünde, dezavantajlı kişilerin istihdama katılmaları sonrası gelirlerini ve olası birikimlerini akıllıca değerlendirip, bütçelerini doğru yönetebilme yetkinliğine sahip olabilmelerini sağlamak amacıyla FODER-Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği tarafından Finansal Okur - Yazarlık Eğitimi verilecek.
DESİP Projesi dezavantajlı kişiler için fırsatlar içeren kapsayıcı bir işgücü piyasasını teşvik ederken bu kişilerin işgücüne sürdürülebilir entegrasyonunu sağlamayı ve işgücü piyasasında her türlü ayrımcılıkla mücadele etmeyi amaçlamaktadır. 14 Ocak 2015 başlamış olan DESİP projesi, Eylül 2017'de tamamlanacak.(Hudut)
trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri