Avrupa'ya açılan sınır kapılarında giriş ve çıkışlar durduruldu
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle Yunanistan ve Bulgaristan'a açılan kara ve demir yolu sınır kapıları, saat 24.00 itibarıyla yolcu giriş ve çıkışlarına kapatılacak. Yunanistan'a deniz araçlarıyla yapılan yolcu taşımacılığı da geçici olarak

HABER MERKEZİ
Tüm Dünya'yı etkisi altına alan ve son olarak Türkiye'de de görülen Corona Virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Türkiye'nin Edirne'deki Avrupa'ya açılan kara sınır kapıları yolcu giriş ve çıkışlarına kapatıldı. Söz konusu kısıtlamanın yük taşımacılığı için söz konusu olmadığı belirtildi.
İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgeyle önceki akşam saat 00.00'dan itibaren Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kara sınır kapıları yolcu giriş ve çıkışlarına kapatılıyor. Yunanistan'a açılan Pazarkule, İpsala ve Uzunköprü Demir Yolu hudut kapıları ile Bulgaristan'a açılan Dereköy, Hamzabeyli ve Kapıkule kara sınır kapıları söz konusu genelge kapsamında yolcu trafiğine kapatıldı. 

YUNANİSTAN'A DENİZ SEFERLERİ DE DURDURULDU

Genelge kapsamında Yunanistan ana karasından ya da adalarından Türkiye'ye deniz vasıtalarıyla yapılan yolcu taşımacılığına yönelik seferler karşılıklı geçici olarak durduruldu. 

OTURUM İZNİ OLANLAR BİR KERELİĞİNE GİRİŞ VEYA ÇIKIŞ YAPABİLECEK

Genelgede, Türkiye'de oturum iznine sahip Yunanistan ve Bulgaristan vatandaşlarının bakanlığın belirlediği tedbirler çerçevesinde Türkiye'ye giriş yapabileceği, aynı şekilde Yunanistan ve Bulgaristan'da oturum iznine sahip Türk vatandaşlarının da çıkış yapabileceği belirtilirken, bu hakların pandemi tehlikesi geçene kadar bir kereliğe mahsus olmak üzere kullanılabileceği belirtildi. 

YÜK TAŞIMACILIĞI DEVAM EDECEK

Öte yandan sınır kapılarında yük taşımacılığında herhangi bir kısıtlamaya gidilmeyecek. Sağlık ve Ticaret bakanlıklarınca belirtilen usullerde taşımacılık faaliyetlerine devam edilecek.
 

 

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)