Fiyatlar harmanda değil, ekim yapmadan açıklanmalı”
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Meclis Üyesi ve çeltik üreticisi Ahmet Koru yaptığı açıklamada; çeltik sezonu ve fiyatlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Kuraklık tehlikesi devam ediyor”

Türkiye’de kuraklık tehlikesinin devam ettiğini belirten Koru“Bölgemize, mevsim itibariyle istenen yağışlar düşmedi. Artık, havaların ısınması ve gündüz süresinin uzaması nedeniyle, bundan sonraki süreçte yaşanabilecek yağışlar, barajları doldurmaz. Ama kuru ve sulu mahsullere faydası olur. 10-12 gün önce, Bulgaristan Hükümeti Tarım Bakanlığı nezdinde Sofya’da bir toplantı düzenlenmiş. Üretici birlikleri ve üreticiler bir araya gelerek, bizim bölgemiz dahil olmak üzere 500 bin dekar bir ekiliş sahası varmış. Herhangi bir kısıtlamanın olmayacağı ifade edilmiş. Kısıtlama olmazsa, orada kullanılacak sular Meriç Nehri’ne düşecek ve bizlerde bundan yararlanacağız. Bu tür haberler bizleri sevindiriyor. Bizi en büyük sıkıntıya düşüren kuraklık tehlikesidir. Bölgedeki sorunlar ve bunlara yönelik alınması gereken tedbirler konusunda bir toplantının düzenlenmesi gerekiyor.” dedi.

“Ekim yapmadan fiyatlar açıklanmış olsa,

üretici en azından önünü görmüş olur”

“Çeltik fiyatları konusunda düşünceniz nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Ahmet Koru sözlerini şöyle tamamladı: “Fiyat açısından inşallah her şey iyi olur. Ama fiyat konusu daha sonraki günlere kalıyor. Bölgemizde bir üretim olacak ama ne kadar bir üretim olacak? Fiyatlar, eylül ayındaki gibi değil. Daha düzgün şekilde gitmektedir. TMO harmanda fiyat açıklayıp, müdahil olmuştu. Harmanda, birçok üretici ürettiği halde para kazanamadı. Üretim yapılırsa, pazarlama ayağı daha sonra değerlendirilecek bir konudur. Fiyatlar, genellikle harmanda belirleniyor ama üretici, ekim yapmadan kaç paraya satabileceğini bilse daha iyi olacak. Ona göre, icar ve girdi maliyetlerini hesaplayarak, ekiliş alanlarımızı belirleyeceğiz. Ekim yapmadan fiyatlar açıklanmış olsa, üretici en azından önünü görmüş olacak. İnşallah bu konuda gerekenler yapılır.”

(Haber: Deniz ÇİL-Gündemsaros)

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)