Fırtına ve yağışlar, çeltik üreticisini olumsuz etkiledi
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar yaptığı açıklamada; İpsala’da 17 Ağustos 2018 Cuma günü akşamı çıkan fırtına ve yağışlardan dolayı bazı çeltik alanlarının zarar gördüğünü belirtti.

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar yaptığı açıklamada; İpsala’da 17 Ağustos 2018 Cuma günü akşamı çıkan fırtına ve yağışlardan dolayı bazı çeltik alanlarının zarar gördüğünü belirtti.

“Bazı çeltik alanları zarar gördü”

İpsala’da çıkan fırtına ve yaşanan yağışlar nedeniyle, bazı çeltik alanlarının zarar gördüğünü belirten Balcılar“Bazı çeltik üreticisi arkadaşlarımızın harman yerlerindeki çatıları uçtu. Tarlalarda, çeltik ürünleri önemli ölçüde yattığını görüyoruz. Bu alanlarda, önemli bir verim kaybı yaşanacaktır. Örnek vermek gerekirse; dönümünden 800 kilogram verim alınacağı yerde bu 600 kilograma kadar düşer. Özellikle uzun boylu çeltik ürünlerine zarar verdi. Bölgemizde ne kadar bir alanın zarar gördüğünü önümüzdeki günlerde göreceğiz.” dedi.

“İnşallah, iyi bir sezon geçiririz”

Sedat Balcılar sözlerini şöyle tamamladı: “İpsala bölgesinde hasadımız, 15 Eylül 2018 tarihi itibariyle, yavaş yavaş hasat başlayacak. 1 Ekim itibariyle de, yoğunluk yaşanacaktır. İnşallah havalar iyi şekilde gider ve üretici harmanını rahat şekilde yapar. Verimin iyi olduğu bir sezonun geçmesini temenni ederim.”

(Deniz ÇİL)

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)